Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

STA
STA
0 19.05.2019 16:52:41

Štirje slovenski finali v Münchnu, Garnbretova po peto zaporedno zmago

V finalu predzadnje tekme svetovnega pokala v balvanskem plezanju v Münchnu bo Slovenija imela tri predstavnice v ženski konkurenci ter predstavnika v moški konkurenci. Svoj že peti zaporedni finale si je zagotovila Janja Garnbret, ki bo kot vodilna po polfinalu lovila svojo še peto zaporedno zmago.

Garnbretova v polfinalu ni dovolila presenečenj. V slogu sezone, na kateri si je na štirih tekmah s štirimi zmagami že pred Münchnom priborila svoj premierni naslov skupne zmagovalke balvanske sezone svetovnega pokala, je povsem deklasirala konkurenco.

Ne le, da je edina v polfinalu osvojila vrhove vseh štirih smeri, to je naredila z lahkoto in veliko prepričljivostjo. V svetovnem pokalu se bržkone še ni zgodilo, oziroma vsaj v zadnjem desetletju ne, da razen prvih dveh vodilnih, nobena druga od 18 polfinalistk ni osvojila niti enega vrha balvanske smeri.

Za uvrstitev v finale sta tako zadoščali že dve coni, torej preplezani sredini smeri na dveh balvanih. Ukrajinka Jevgenija Kazbekova je imela le en preplezan vrh, kar je zadoščalo za drugo mesto polfinala, ostale štiri finalistke niti tega ne.

Sila nenavadno polfinale je sicer bilo prijazno do Slovenk. Ob zunajserijski Garnbretovi sta si finale zagotovili še dve njeni reprezentančni kolegici Katja Kadić in Mia Krampl, Kadićeva s tremi conami, Kramplova z dvema.



V polfinalni loteriji sta tik pod mejo finala na sedmem in osmem mestu ostali Vita Lukan in Lučka Rakovec. Slovenske nastope v polfinalu pa je na repu uvrščenih, na 17. mestu, zaokrožila Urška Repušič s popolno ničlo.

Pri moških je bil najuspešnejši Čeh Adam Ondra, ki je, tako kot Garnbretova, imel po polfinalu na svojem računu štiri vrhove. Manjšo smolo je imel Južnokorejec Jongwon Chon, ki je prve tri balvane preplezal v prvem poskusu, pri četrtem pa vrha ni dosegel.

Čast slovenske moške vrste bo v finalu branil Anže Peharc, ki si je s tremi vrhovi priboril peto izhodišče. Gregor Vezonik in Jernej Kruder sta tekmovanje sklenila na osmem oziroma 11. mestu.

Finale se je začel ob 17. uri.

Članki iz rubrike