mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.05.2019 14:44:27

Francozi niso naivni

Moška reprezentanca v pričakovanju tekme s Francozi.
psno
Danes ob treh popoldne bodo na SP na Češkem prvič na stezi tudi naši igralci, ki se bodo za uvod pomerili s Francozi.

Počasi se ozračje vendarle ogreva. Tudi pogoji v dvorani se posledično popravljajo. Včerajšnji dan so si varovanci Bojana Pihlarja lahko dodobra ogledali kegljišče in ga nekoliko spoznali. Toda zdaj jih čaka nastop, na katerem so bodo morali vendarle izkazati. Sama zmaga že bolj ali manj zagotavlja napredovanje v četrtfinale, obenem pa bo tekma dober pokazatelj naše pripravljenosti. Obenem bo to tudi priprava na odločilno tekmo, ki jo imamo v četrtek s Slovaki, kjer bi se z njimi udarili za končno prvo mesto v skupini. Toda previdnost pred tekmo s Francozi ni odveč. V zadnjih letih so galski petelini močno napredovali. Imajo tri zelo dobre igralce, ki znajo potegniti preostale za seboj.



Slovenski kapetan je ponovno starosta ekipe, Trboveljčan Uroš Stoklas. Pred tekmo je dejal: "Vsako tekmo moramo vzeti resno. Francozi niso naivni, zato bo treba tekmo zelo resno. Morda nam gre razpored malce na roke. Potem imamo Dance in se bomo lahko bolj sveži spoprijeli s Slovaki. Toda počasi, najprej Francozi. Seveda smo optimisti in si želimo zmago, s katero bomo tlakovali pot naprej."



Selektor Bojan Pihlar se bo šele tik pred tekmo odločil za šesterico igralcev in katera dva bosta v rezervi. Tudi pri njem je želja, da bi tekmo fantje vzeli resno in bi lahko na koncu preizkusil tudi obe rezervi. Tako bi dobila vsaj malo tekmovalnega ritma in se tudi spoznala s stezami, kar bi bilo zelo dobrodošlo za derbi v skupini.



Galerija

Članki iz rubrike