stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 18.05.2019 17:07:53

Za uvod ogrevanje in spoznavanje kegljišča

Nasmejana ženska reprezentanca skupaj s trenerjem, tehničnim vodjo in maserjem.
psno
Danes je na Češkem prvi tekmovalni dan v ženski konkurenci. Nastopila je tudi naša ekipa, ki pa je imela na sporedu le ogrevalni nastop proti domači češki drugi selekciji, ki nastopa le zaradi tega, da imajo ekipe v skupini D, kjer so samo tri ekipe, tudi tri nastope.

Tudi igralke češke druge ekipe so dovolj dobre, da so Slovenkam nudile zelo dober odpor, kar je zanje le dobro. Trener Albin Juvančič je držal obljubo in dal v igro vso osmerico igralk. Vse tri nosilke reprezentance so odigrale zelo dobro. Strelčeva in Sajkova sta odigrali le po dva niza, v katerih sta pokazali, da sta na Češko prišli resnično dobro pripravljeni. Tudi mlada Anja Forštnarič, ki je odigrala celo tekmo, je bila odlična. S 634 podrtimi keglji je postavila enega od boljših izidov dneva. Pri novinkah pa smo dobili malce mešane občutke, vsem se je poznala tudi trema. Morda najhitreje se je ta izgubila pri Barbari Jurančič. Toda tu vsi verjamejo, da se bodo punce še bolj ujele, ko bo bolj potrebno.



Tudi trener Albin Juvančič je imel po tekmi mešane občutke. Po koncu je dejal: "Zadovoljen sem predvsem z dejstvom, da sem lahko v igro poslal vseh osem igralk. S samim učinkom pa nisem ravno najbolj zadovoljen. Debitantke je močno mučila trema. Upam, da se bodo v naslednjih tekmah sprostile. Že proti Francozinjam bo treba pokazati več, če želimo zmagati. No, prepričan sem, da se bodo rezultati dvignili."



Na prvih ženskih tekmah ni bilo nobenih presenečenj in so izidi več ali manj pričakovani. Tudi kakšnih vrhunskih rezultatov posameznic ni bilo.



Za nami so že štiri tekme v moški konkurenci, ker je v skupini B kar pet ekip ter imajo pet krogov in ne samo tri kot v preostalih skupinah. Pogled na izide teh prvih dveh krogov daje zelo čudno sliko. V četrtek je bilo v dvorani zelo hladno in rezultati so bili zelo skromni. Včeraj pa je bila temperatura že dosti višja in tudi rezultati so bili mnogo višji. Tako so na primer Poljaki popravili svoj rezultat za kar 136 kegljev in ob tem za 52 kegljev popravili tudi svoj rekord v tekmi proti Srbiji. Srbi so bili po dveh tretjinah tekme celo na poti k novemu svetovnemu rekordu, (Zavarko 690 in Poljak Stachecki 684) toda trener Srbov je potem dal priložnost za igro vsem igralcem. Še bolj so se popravili Makedonci in to za 165 kegljev, toda Benedika in soigralce bo še močno pekel poraz s Poljaki. Pohvaliti pa je treba Estonce, ki so na prvih dveh tekmah dvakrat popravili svoj državni rekord in ga premaknili na 3499 kegljev. Tako so že pokazali velik napredek glede na dve leti nazaj.



Slovenija – Češka B 8:0 (16:8;3497:3417)
Tadeja Kokalj – Adela Kolaikova 3:1 (550:554)
Eva Sajko (329)/Barbara Jurančič - Iva Rozendorfova (291) 4:0 (620:569)
Anja Forštnarič – Monika Niklova 2:2 (634:617)
Brigita Strelec (298)/Noemi Živkovič (268) - Katerina Majerova 3:1 (566:556)
Maja Plavčak – Hana Beranova 2:2 (571:568)
Patricija Bizjak – Hana Stehlikova 2:2 (556:553)
Galerija

Članki iz rubrike