Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 11.01.2019 19:14:36

Postojnčani v lovu na novo zmago

Je lahko Matjaž Jerman dodana vrednost Goričanov v Hrastniku?
psno
Po skoraj dvomesečnem odmoru se to soboto nadaljujejo ligaške tekme v kegljaških državnih ligah.

Zelo zanimiva tekma se nam obeta v Kranju, kjer Triglav gosti igralce Proteusa. Varovanci trenerja Ulage si želijo nadaljevati svoj niz zmag, obenem pa jih malce peče jesenski domači remi, ko so praktično sami podarili točko Triglavu. Konstruktor, ki igra na dveh frontah in se tako že pripravlja na tekmo drugega kroga evrolige, ko čez dva tedna gostujejo na Slovaškem, bo gostil Jeseničane, ki bodo zanje primerno ogrevanje. Kamničani, ki so kljub zelo pomlajeni sestavi uspešno odigrali jesenski del, v vlogi favorita gostijo Litijo.

Malce več dela verjetno čaka Tržičane, ki gostijo Novogoričane. Goričani so jeseni igrali po sistemu toplo - hladno. V jesenskem odmoru jih je zapustil Branko Bratina. Po več kot desetletju pa se na domačo Primorsko vrača Matjaž Jerman (sicer ne v matično Adrio), nekdanji mladi reprezentant, ki je jeseni igral v Ljubljani in se je njegova forma pod vodstvom Primoža Pintariča močno popravila. Prav gotovo za Goričane pomeni lepo okrepitev. Zadnje srečanje tega uvodnega kroga pa bo v Slovenskih Konjicah, kjer bodo igralci Konjic na čelu s Kirbišem gostili Hrastničane.

V ženski elitni ligi bo vodilni Triglav gostil Proteus. Na tej tekmi bi bilo vse razen visoke domače zmage veliko presenečenje, saj je trenutna kvalitetna razlika izredno velika. V vlogi favoritinj bodo tudi igralke Calcita, ki bodo gostile Impol. Tudi Tržičanke bodo doma v srečanju proti Miklavžu velike favoritinje. Popolnoma enaka ugotovitev velja tudi za Cerkničanke, ki bodo gostovale v Litiji. Zato pa bo zelo zanimiv obračun med Radeljčankami in trenutnimi aktualnimi prvakinjami Celjankami. Na otvoritvi sezone so novinke v ligi pripravile veliko presenečenje, saj so v Celju prišle do točke. Četa Lada Gobca, ki je močno osiromašena, se vendarle počasi pobira.

1. A liga, 10. krog
Moški
Triglav – Proteus (14.00)
Konjice – Hrastnik (14.00)
Konstruktor – Sij-Acroni (16.00)
Calcit – Litija (17.00)
Ljubelj – Gorica (17.00)
Ženske
Ljubelj – Miklavž (13.00)
Calcit – Impol (14.00)
Triglav – Proteus (14.00)
Litija – Brest (15.00)
Remoplast – Celje (17.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike