kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 16.11.2018 23:51:41

Gobcu zmanjkuje adutov

Kranjčanke čaka naporen dvojni spored, gostovanje pri Impolu in doma Celje.
psno
Na sporedu je predzadnji jesenski krog v prvi kegljaški ligi, ki ponuja kar nekaj zelo zanimivih tekem.

Za naše tri ekipe, Triglav, Celje in Konstruktor, bo to naporen konec tedna, saj bodo v nedeljo oddelale še zadnji krog. Naslednjo soboto imajo na sporedu tekmo prvega kroga v evroligi. Naše prvake, igralce Konstruktorja, čaka še eno gostovanje, tokrat v Kamniku. Pred tednom dni so se kar malce poigravali v Kranju, res pa je, da so imeli situacijo vseskozi pod kontrolo. Toda igralci Calcita so bolj izkušeni, zato jim ne bodo smeli ponuditi takih priložnosti. V nedeljo popoldne bodo Mariborčani še gostili Litijo, potem pa se mirno pripravljali na Madžare.

Goričani, ki so že nekaj časa v rezultatski krizi, imajo priložnost, da proti Hrastniku malce popravijo jesensko oceno. Ljubelj odhaja na gostovanje k sosedom na Jesenice v vlogi velikega favorita. Toda Tržičani bodo morali tudi to gostovanje vzeti maksimalno resno. Na domačem terenu bodo Litijani v vlogi favorita proti Triglavu. Toda Kranjčani se vzpenjajo v formi, zato bi znalo biti še zelo zanimivo. Postojnčani, ki so vsekakor veliko pozitivno presenečenje prvenstva, so ravno tako favoriti proti Konjicam, kjer še vedno blesti legenda Kirbiš.

Izredno zanimive tekme pa ponuja ženska A liga. V prvi vrsti je to gostovanje vodilnega Triglava pri Impolu, ki je zelo močan na svojem kegljišču. Toda za Kranjčanke bo ta tekma ogrevanje za nedeljski derbi s Celjankami. Dan prej tam gostujejo Tržičanke, ki si delijo tretje mesto ravno s prvakinjami. Vprašanje pa je, ali lahko trener Gobec lahko strese iz rokava kakšno neprijetno presenečenje novemu ženskemu selektorju Albinu Juvančiču. Celjanke so bile do letošnje sezone za vse neulovljive, sedaj pa se počasi v to pozicijo postavljajo igralke Triglava.

Zanimivi tekmi se obetata v Postojni in Mariboru. Tako Proteus kot tudi Miklavž nujno potrebujeta točki za lažji zimski spanec. V Postojno prihaja zadnjeuvrščena Litija. Miklavž bo imel dosti težje delo, saj gosti vedno bolj razpoložene igralke Bresta, ki so močno dvignile svojo formo.

Zadnja tekma pa bo v Kamniku, kamor prihajajo novinke v ligi Remoplast. Radeljčanke so po začetnem zagonu v svoji formi zdaj malce padle, a so še vedno zelo nevaren nasprotnik. Igralkam Calcita se ponuja edinstvena priložnost, da osvojijo naslov jesenskih podprvakinj, zato je zanje zmaga obvezna.

1. A liga, 8. krog (sobota)

Moški

Gorica – Hrastnik (16.00)

Calcit – Konstruktor (16.00)

Sij-Acroni – Ljubelj (17.00)

Litija – Triglav (17.00)

Proteus – Konjice (17.30)

9. krog

Konstruktor – Litija (nedelja, 16.00).

Ženske

Impol – Triglav (13.00)

Calcit – Remoplast (13.00)

Proteus – Litija (14.00)

Celje – Ljubelj (15.00)

Miklavž – Brest (16.00).

9. krog

Triglav – Celje (nedelja, 11.30)

Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike