Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 16.11.2018 10:09:06

Mladi Mengšani grozijo vodilnim Štajercem

Lahko mlade igralke Kajuh Slovana odščipnejo kakšno točko državnim prvakinjam?
Oste Bakal
V 7. krogu prve SNTL – Vzajemna na sporedu ni nobenega izrazitega derbija, a kljub temu lahko pričakujemo kar nekaj zanimivih dvobojev.

To še posebej velja za moško ligo, kjer vodilni in še neporaženi Mariborčani gostujejo v Mengšu pri mladi ekipi Cornilleau Mengeš. Res je sicer, da so Štajerci izraziti favoriti, še posebej, če bo imel trener in predsednik Mirko Milovančevič na razpolago kompletno ekipo (Matevž Črepnjak, Matic Slodej, Danilo Piljak in Gregor Komac). Kljub temu pa ne gre prezreti, da tudi mladi Mengšani niso mačji kašelj, v kar so se pred tednom dni prepričali igralci Arrigonija, ki so bili poraženi v Izoli. Čeprav so se komaj uvrstili med elito, Nejc Erjavec, Aljaž Frelih, Rok Trtnik in Tim Pavli pod vodstvom trenerja Žige Zupana potrjujejo, da jim je tam mesto.

Dramatično in negotovo bo tudi na Kodeljevem, kjer gostujejo ranjeni Izolčani, ki so pred tednom dni nepričakovano izgubili, sedaj pa se morajo reševati proti ekipi Kajuh Slovana. Res je, da so gostje v rahli prednosti, toda nikakor ne gre prezreti, da tudi Andraž Novak, Denis Pintar in Domen Peperko pod vodstvom trenerja Miloša Peperka Živkoviča lahko marsikoga premagajo. Prav tako negotovo bo tudi v Savinjski dolini, kjer po porazu s Korošci gostuje ekipa Keme Puconci. Prekmurci so sicer favoriti, toda tudi Jure Slatinšek in soigralci lahko presenetijo. Najlažje delo bodo imeli igralci Krke, ki bodo imeli le lep izlet v prekmursko prestolnico. Prav tako se do novega para točk ne bi smeli preveč utruditi igralci Fužinarja, ki tokrat gostijo starejšo ekipo Mengša Ta je šele prejšnji teden dosegla prvo zmago v tem prvenstvu.  

Pri ženskah je nekoliko bolj negotov le spopad med Kajuh Slovanom in Arrigonijem, čeprav so tudi tukaj v prednosti aktualne državne prvakinje iz Izole. Seveda je tudi odlična domačinka Lara Opeka sposobna osvojiti kakšno točko, če pa gostje ne bodo nastopile v popolni postavi, bi lahko dosegle še kaj več... Ljubljanske "železničarke" ne bodo imele nobenih težav doseči še šeste zaporedne zmage, saj Jeseničanke niso sposobne presenetiti. Tudi Letrika nima nobenih možnosti na gostovanju pri Vesni v Zalogu. Državne podprvakinje sicer to jesen ne blestijo, a kljub temu varovanke trenerja Miroslava Tokića lahko osvojijo zgolj kakšno točko. Najlažje delo bi tokrat morale imeti igralke Keme Puconci, ki gostujejo v Preserjah. Domača ekipa doslej ni osvojila niti ene točke in tako bo bržkone tudi po tem krogu.

I. SNTL – Vzajemna, 7. krog (vse sobota ob 17.00)
Moški
Kajuh Slovan – Arrigoni Izola
Fužinar Interdiskont – Mengeš
Savinja – Kema Puconci
Sobota – Krka
Cornilleau Mengeš – Maribor
Ženske
Ljubljana – Jesenice
Preserje – Kema Puconci
Kajuh Slovan – Arrigoni Izola
Vesna Zalog – Letrika
Prosta je ekipa Logatca
II. SNTL – Vzajemna, moški - 4. krog (sobota)
Novo mesto – Fužinar Interdiskont II (10.00)
Melamin Kočevje – Muta (10.00)
Ptuj – Logatec (10.00)
Tempo Velenje – Rakek (10.00)
Vesna Zalog – Križe (10.00)
Novo mesto – Muta (16.00)
Melamin Kočevje – Fužinar Interdiskont II (16.00)
Ptuj – Rakek (16.00)
Tempo Velenje – Logatec (16.00)
III. SNTL – Vzajemna, moški - 3. krog (sobota)
Metlika – Vrhnika (10.00)
Kema Puconci II – Kajuh Slovan II (10.00)
Cirkovce – Ilirija (10.00)
Metlika – Gorica (16.00)
Kema Puconci II – Ilirija (16.00)
Cirkovce – Kajuh Slovan II (16.00)

Članki iz rubrike