mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 09.11.2018 10:43:35

Postojnčanke po presenečenje v Cerknico

Lahko mlade Postojnčanke razblinijo sanje Tržičank o Evropi?
psno
V ospredju sedmega kroga v prvenstvu elitne ženske kegljaške lige bo notranjski derbi v Cerknici med domačim Brestom in Proteusom.

Obe ekipi sta bili pred tednom dni zelo prepričljivi. Cerkničankam je uspel celo velik podvig, saj so sploh prvič zmagale v celjskem Golovcu. Tudi Postojnčanke so se v zadnjem krogu izkazale z dobro ekipno predstavo doma proti Miklavžu. Zanimiva tekma pa se obeta tudi v Tržiču, kjer bo Ljubelj gostil doslej zelo uspešne igralke Impola. Celjanke, ki so letos zelo neprepoznavne, kar je glede na težave po eni strani razumljivo, gostujejo v Litiji, kjer si po daljšem času nadejajo nove zmage. V Mariboru bo Miklavž testiral dejanske zmožnosti Kamničank, ki so pred tednom presenetile Kranjčanke. Sicer pa so Štajerke glede na prikazano v tej sezoni v točkovnem minusu.

Vodilni Triglav, ki je pred tednom dni povešenih glav zapustil Kamnik, tokrat gosti novinke v ligi, igralke Remoplasta. Radeljčanke, ki so letos prijetna poživitev prvenstva, tokrat brez obremenitev in velikih pričakovanj prihajajo na Gorenjsko. Zanimivo pa bo videti, kako bo sprejeta ena boljših igralk gostij Silva Mravljak, ki se po nekaj letih vrača v Kranj, kjer je odigrala kar nekaj zelo uspešnih sezon.

Vodilna trojka v moški elitni ligi bo tokrat v vlogi favoritov. Konstruktor bo gostoval v Kranju, kjer so pred sezonami proti Triglavu odigrali mnogo vrhunskih tekem. Tokrat je razlika v kakovosti prevelika v korist Mariborčanov. Malce težja naloga čaka reprezentanta Aleša Blaža, ki se vrača na svoje domače kegljišče. Glede na odlične predstave Proteusa v dosedanjem poteku prvenstva, so Postojnčani veliki favoriti v Hrastniku, ki je pred tednom dni presenetil z zmago na Jesenicah. Tudi Ljubelj je doma velik favorit proti Litiji. Vse razen visoke tržiške zmage bo seveda presenečenje.

Mnogo več ognja in žara pa bo na tekmah v Novi Gorici, kjer gostujejo Kamničani, in v Slovenskih Konjicah, kjer Kirbiš in soigralci gostijo Jeseničane. Goričani so zabeležili kar dva zaporedna poraza, zato nujno potrebujejo zmago. Toda igralci Calcita so vse prej kot lahek zalogaj. Jeseničani so imeli na zadnji tekmi izredno slab dan doma proti Hrastniku in zdaj morajo nekje pokriti izgubljene točke. Toda vprašanje je, če so Slovenske Konjice za to pravi naslov.

1. A liga, 7. krog
Moški
Hrastnik – Proteus (13.00)
Konjice – Sij-Acroni (14.00)
Triglav – Konstruktor (14.00)
Gorica – Calcit (16.00)
Ljubelj – Litija (17.00).
Ženske
Ljubelj – Impol (13.00)
Brest – Proteus (14.00)
Triglav – Remoplast (14.00)
Litija – Celje (15.00)
Miklavž – Calcit (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike