Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 09.11.2018 10:30:08

Mitja Horvat s Korošci v svojih Puconcih

Mladi Mengšani bodo na Martinovo nedeljo dopoldne skušali ogroziti prav tako mlade Izolčane.
Oste Bakal
Po enotedenskem premoru zaradi II. Odprtega turnirja RS za članice in člane, se nadaljuje tekmovanje v obeh prvih Vzajemna – SNTL.

Medtem ko bodo mnogi nazdravljali prehodu mošta v vino, bodo najboljši namiznoteniški igralci in igralke nastopili za zelenimi mizicami. V I. moški Vzajemna ligi bo gotovo v ospredju prekmursko – koroški spopad, kjer eden najboljših prvoligaških igralcev, če ne ravno najboljši, Pucončan Mitja Horvat, prihaja v svoj domači kraj, kjer bo gotovo premagal vse tri puconske igralce. Gostje s Koroške so v vsakem primeru izraziti favoriti, saj za Kemo ligaških tekem ne igra njihov do minule sezone prvi igralec Bojan Ropoša. Kljub vsemu pa tudi domačini Tomaž Pelcar, Luka Norčič in Damjan Zelko lahko osvojijo kakšno igro.

Aktualna prvakinja Krka, ki je v prejšnjem krogu klonila prav proti Korošcem, bo tokrat imela bistveno lažje delo, a tudi Savinjčanov, zlasti izkušenega Jureta Slatinška, ne gre podcenjevati. 

Starejša ekipa Mengša bi tokrat morala osvojiti prvi par točk, a gotovo to ne bo tako enostavno, saj so tudi igralci Kajuh Slovana po zmagi v prejšnjem krogu proti Kemi Puconci potrdili, da jih ne gre podcenjevati. Posebej zanimivo in dramatično tekmo lahko pričakujemo v nedeljo dopoldne v Izoli, kjer gostujejo mlajši Mengšani. Domači mladci so sicer v prednosti in bi morali osvojiti novi dve točki, a se bodo morali Erik Paulin in soigralci dobro potruditi, kajti tudi Nejc Erjavec, Aljaž Frelih in Rok Trtnik igrajo v dobri formi.

V vnaprej odigrani tekmi, so vodilni Mariborčani po pričakovanju premagali zadnjeuvrščene Sobočane. Čeprav so Štajerci nastopili brez obeh svojih prvih igralcev Matica Slodeja in Gregorja Komca, so niso preveč utrudili proti prekmurskim veteranom, saj je povprečje treh soboških igralcev dobrih 58 let, najstarejši jih šteje kar 66. 

Pri ženskah bo v ospredju nedeljska dopoldanska tekma v Izoli, kjer bo repriza lanskega finala končnice. Podobno kot v minuli sezoni so tudi tokrat favoritinje aktualne državne prvakinje z obale. Če bo ekipa trenerja Saša Lasana nastopila v popolni postavi, potem težav ne bi smelo biti, kajti Založanke trenutno ne igrajo v slogu lanske sezone, ko so bile sposobne premagati tudi Izolčanke. Zanimiv bo še en dvoboj ekip z vrha lestvice, gre za gostovanje ljubljanskih železničark v Puconcih. Res je sicer, da so povratnice med elito v prednosti, a tudi varovanke trenerja Mirka Ungerja lahko osvojijo kakšno igro. Na dveh preostalih dvobojih sta v prednosti gostujoči ekipi. Logatčanke ne bi smele imeti večjih težav v Vrtojbi, enako tudi Kajuhovke na Jesenicah.   

I. SNTL – Vzajemna, 6. krog (danes ob 17.00)
Moški
Krka – Savinja
Kema Puconci – Fužinar Interdiskont
Mengeš – Kajuh Slovan
Arrigoni Izola – Cornilleau Mengeš (nedelja, 11. 11. ob 11.00)
ŽNTK Maribor – Sobota 5:0
Črepnjak – Gumilar 3:0, Piljak – Žekš 3:0, Petrovič – Fijavž 3:2, Piljak – Gumilar 3:0, Črepnjak – Fijavž 3:0
Ženske
Letrika – Logatec
Kema Puconci – ŽNTK Ljubljana
Jesenice – Kajuh Slovan
Arrigoni Izola – Vesna Zalog (nedelja, 11. 11., 9.30)
Preserje proste

Članki iz rubrike