19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

au
au
0 04.11.2018 01:32:30

SLOVO LETA ... DESETLETJA ... AH, KAR STOLETJA! Tako je odšel trener po 45 letih (VIDEO)

Za eno leto je presegel Guyja Rouxa, ki je na klopi Auxerra sedel 44 let, medtem ko sta Sir Alex Ferguson s 27 leti na klopi Manchestra Uniteda in Arsene Wenger z 22 leti na klopi Arsenala prava vajenca. To je Denny Douds, trener ameriškega nogometa.

Douds je v klub East Stroudsburg prišel, da bi tam ostal le eno sezono - dokler ne bi našel boljše službe. In je ostal 45 let. "Ponosen sem na vse, kar smo ustvarili v tem klubu," je dejal in odšel. Ampak, to je bilo slovo v stilu. "Kličemo četrti 'time out'. Vem, da to ni dovoljeno, ampak moram to storiti na prav takšen način. Kaznovali nas boste, ampak je v redu... odhajam. Upokojil se bom," je sporočil sodniku. To se je zgodilo štiri sekunde pred koncem tekme. Potem je okoli sebe zbral svoje igralce, pihnil v piščalko in jim povedal.

Denny Douds 1


To je bil njegov zadnji 'time out', po katerem jo je kar čez igrišče mahnil domov. Igralci in sodniki so ga začudeno gledali, potem pa so ga začeli pozdravljati. Na koncu so bile to ovacije.

"Ženi sem rekel, da bom med odhajanjem iz igrišča odvrgel svojo čepico in ji dejal, da jo imam rad. To sem tudi storil, potem šel naravnost do svojega avtomobila in se smejal vso pot do doma."

Douds je v 45 letih ekipo popeljal do 264 zmag, kar je največ od vseh NCAA trenerjev.

Denny Douds 2

Članki iz rubrike