19_KKK_2206 Odkrito.si

Bo Jerneju Damjanu lahko pomagala žena?

toča, pod mostom, vozniki Svet24.si

"Človeška norost ne pozna meja!" To so počeli ...

tek Petisvet.si

Vsi blagoslovi gibanja na prostem

vročin Svet24.si

Naslednji vročinski val obeta pekel, temperature ...

verboten 3 Svet24.si

Natalija Verboten zaslužila več kot pol milijona...

foxy teens Njena.si

Mineva 20 let od življenjske prelomnice Žagarjeve

lucija 3 Njena.si

To je partner Ana Marie Mitić

STA
STA
0 21.10.2018 21:54:25

Slovenski ragbisti boljši od Andorcev

Slovenska reprezentanca v ragbiju je na današnji tekmi evropskih celinskih mednarodnih tekmovanj REIC na kultnem Ovalu v Guncljah premagala Andoro z 48:18.

Največ točk na slovenski strani je dosegel Žiga Burnik (13), brata Frank in Max Skofic, Juš Penko in Matevž Kadunc pa so prispevali po pet točk.

Slovensko vrsto prihodnjo soboto čaka tekma proti Bolgariji v Sofiji. Prihodnje leto pa sledita še tekmi proti Srbiji, 11. maja na stadionu Starčevo v Srbiji ter 18. maja obračun s Slovaško na Ovalu v ljubljanskih Guncljah.

Encijani tekmujejo v skupini s favorizirano Andoro, Srbijo, Slovaško in Bolgarijo ter ne skrivajo ambicij po prvem mestu v skupini.Slovenska moška članska reprezentanca tudi v sezoni 2018/19 igra v evropskem mednarodnem prvenstvu v ragbiju, Rugby Europe International Championships (REIC), v četrtem po kakovosti razredu tekmovanja, v skupini 2 Jug, sicer nižjerangiranega nekdanjega evropskega pokala narodov. V pretekli sezoni so z dvema porazoma in dvema zmagama osvojili 4. mesto.

V tej sezoni sta se skupini pridružili Andora (zadnja v skupini 1 Jug) in Bolgarija (prva v kvalifikacijski oziroma razvojni skupini), poslovila pa sta se Ciper (prvi v skupini 2 Jug) in Avstrija, ki so jo premestili v skupino 2 Sever z Latvijo, Norveško, Finsko in Dansko.

Iz slovenske skupine kljub zadnjemu mestu ni izpadla Slovaška. V razvojni skupini so Črna gora, Estonija in Turčija.

Značke: ragbi, evropa

Članki iz rubrike