peter-prevc-mina-lavtizar_m24 Odkrito.si

Peter Prevc o slovesu od družine in obžalovanju

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

Retrogradni Merkur Petisvet.si

Marsikaj se bo končalo, želje se bodo ...

družina čebokli Svet24.si

Kako sta Nataša in Tomaž končno postala starša

The Walker Brothers Svet24.si

Ta edinstveni glas je za vedno utihnil: poslovil ...

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

leonida55 Njena.si

V resnici lepotica s težko preteklostjo?

STA
STA
0 21.10.2018 21:54:25

Slovenski ragbisti boljši od Andorcev

Slovenska reprezentanca v ragbiju je na današnji tekmi evropskih celinskih mednarodnih tekmovanj REIC na kultnem Ovalu v Guncljah premagala Andoro z 48:18.

Največ točk na slovenski strani je dosegel Žiga Burnik (13), brata Frank in Max Skofic, Juš Penko in Matevž Kadunc pa so prispevali po pet točk.

Slovensko vrsto prihodnjo soboto čaka tekma proti Bolgariji v Sofiji. Prihodnje leto pa sledita še tekmi proti Srbiji, 11. maja na stadionu Starčevo v Srbiji ter 18. maja obračun s Slovaško na Ovalu v ljubljanskih Guncljah.

Encijani tekmujejo v skupini s favorizirano Andoro, Srbijo, Slovaško in Bolgarijo ter ne skrivajo ambicij po prvem mestu v skupini.Slovenska moška članska reprezentanca tudi v sezoni 2018/19 igra v evropskem mednarodnem prvenstvu v ragbiju, Rugby Europe International Championships (REIC), v četrtem po kakovosti razredu tekmovanja, v skupini 2 Jug, sicer nižjerangiranega nekdanjega evropskega pokala narodov. V pretekli sezoni so z dvema porazoma in dvema zmagama osvojili 4. mesto.

V tej sezoni sta se skupini pridružili Andora (zadnja v skupini 1 Jug) in Bolgarija (prva v kvalifikacijski oziroma razvojni skupini), poslovila pa sta se Ciper (prvi v skupini 2 Jug) in Avstrija, ki so jo premestili v skupino 2 Sever z Latvijo, Norveško, Finsko in Dansko.

Iz slovenske skupine kljub zadnjemu mestu ni izpadla Slovaška. V razvojni skupini so Črna gora, Estonija in Turčija.

Značke: ragbi, evropa

Članki iz rubrike