serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

youtube-logo Svet24.si

YouTube nad posnetke z nevarnimi izzivi

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 19.10.2018 11:21:52

Lahko Kirbiš in soigralci vzamejo mero Konstruktorju?

Bo trener Lado Gobec lahko računal na Nado Savič na derbiju v Kranju?
psno
Peti krog v moške elitni kegljaški ligi ponuja štajerski derbi med domačimi Konjicami in prvakom Konstruktorjem iz Maribora.

Kegljišče v Slovenskih Konjicah je bilo za Mariborčane vedno neugodno, čeprav so po pravilu prihajali do zmag. Toda v začetku sezone so Franc Kirbiš in soigralci zelo razpoloženi, kar so občutili tudi Tržičani. Morda pa se jim tokrat le posreči priti do tako zaželenega skalpa.

Ogromno borbe lahko pričakujemo tudi na zasavskem derbiju v Hrastniku, kjer gostuje Litija. Še nekaj sezon nazaj so ti derbiji celo odločali, kdo bo šel v mednarodne pokale, zdaj pa je njihova borba usmerjena v golo preživetje. V Postojni bomo lahko videli, kakšne so realne zmožnosti Proteusa v tej sezoni, saj bodo gostili nekdanje dvakratne prvake, Calcit iz Kamnika. Zanimiva pa bo tu tudi predtekma, kjer se bosta srečali ženski ekipi obeh klubov. Mlade Postojnčanke so slabo startale v prvenstvo, zato nujno potrebujejo točke. Toda to velja tudi za Kamničanke, če se želijo vmešati v borbo za mesta za Evropo, kar je njihov cilj.

Še nekaj sezon nazaj so bili zelo zanimivi gorenjski derbiji v Tržiču med Ljubeljem in Triglavom. Toda realnost med sosedi je zdaj drugačna. Pri ženskah so Kranjčanke premočne in mnogo boljše od domačink, pri moških pa so sedaj občutno kvalitetnejši Tržičani. V Novi Gorici bo domača Gorica gostila Jeseničane. Na tej tekmi v domačem športnem parku so domačini nesporni favoriti. Cerkničanke bodo imele težko preizkušnjo doma z Impolom, na kateri bodo želele popraviti slab vtis, ki so ga zapustile na zadnji tekmi na Štajerskem. Tudi Celjanke bodo na težki preizkušnji, saj gostujejo v Mariboru pri Miklavžu. Novinke v ligi Radeljčanke so odlično krenile v prvenstvo. Ob dveh domačih zmagah so presenetile z remijem v prvem krogu v Celju. Zdaj imajo v Litiji enkratno priložnost, da pridejo tudi do svoje prve gostujoče zmage.

1. A liga, moški, 5. krog
Hrastnik – Litija (13.00)
Konjice – Konstruktor (14.00)
Gorica – Sij-Acroni (16.00)
Ljubelj – Triglav (17.00)
Proteus – Calcit (17.30)
1. A liga, ženske, 5. krog
Ljubelj – Triglav (13.00)
Proteus – Calcit (14.00)
Brest – Impol (14.00)
Litija – Remoplast (15.00)
Miklavž – Celje (16.00)
Galerija
Značke: kegljanje, prva-liga

Članki iz rubrike