miso kovac Odkrito.si

Miša Kovača bolezen popolnoma dotolkla

RUŽO BILA predpremiera 11 Svet24.si

Spoznala sta se v cerkvi in posnela duet

roke manipulacija Petisvet.si

Konec! S takšnimi ljudmi je konec!

FEVZ4577 Svet24.si

212-krat preko 200 metrov - to je leteči Kranjec

eduard potop Svet24.si

Morski Triglav bo dosegel v 45 sekundah

vichy bff, prijateljstvo Njena.si

Zahvali se svoji BFF in ji podari darilo!

jaka hafner Njena.si

Je šel Jaka s svojimi izjavami predaleč?

STA
STA
0 18.10.2018 14:10:42

Penny v priporu zaradi suma skrivanja in uničenja dokazov v aferi Nassar

Reuters
Nekdanji generalni direktor ameriške gimnastične zveze Steve Penny se je znašel v priporu zaradi suma skrivanja in uničenja dokazov v aferi nekdanjega zdravnika ameriške reprezentance Larryja Nassarja, ki so ga zaradi spolne zlorabe ameriških športnic med letoma 1996 in 2005 lani obsodili na 175 let zapora, danes poročajo številne agencije.

V obtožnici sodišča okrožja Walker County v ameriški zvezni državi Teksas je zapisano, da je Penny namerno uničil in skril številne dokumente v zvezi z Nassarjem, v primeru končne razsodbe pa mu grozi od dveh do deset let zapora.

Primer Larryja Nassarja je pretresel mednarodno športno javnost. Nekdanji zdravnik ameriške gimnastične reprezentance in univerze Michigan State je zlorabil več kot 300 mladih ameriških športnic, med njimi so bile telovadke, nogometašice, umetnostne drsalke, rokoborke, navijačice, skakalke v vodo, plesalke in atletinje. Med njegovimi žrtvami so dobitnice olimpijskih naslovov Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas in McKayla Maroney.

Značke: gimnastika, zda, afera

Članki iz rubrike