serbi Odkrito.si

"Kljub hudi bolezni v duši ostaja dobra stara ...

Mary Elizabeth Winstead in Ewan McGregor Svet24.si

Hčerka takole raztrgala slavnega očeta

ženska Petisvet.si

Rak je krik duše, ki vas prosi ...

innsbruck, sneg Svet24.si

Zimski suši odklenkalo! Zapadlo bo kar precej ...

youtube-logo Svet24.si

YouTube nad posnetke z nevarnimi izzivi

maja begovic obrez Njena.si

Finalistka Maja ni več takšna

spela groselj Njena.si

Špela Grošelj blesti v zapeljivih kopalkah

STA
STA
0 18.10.2018 14:10:42

Penny v priporu zaradi suma skrivanja in uničenja dokazov v aferi Nassar

Reuters
Nekdanji generalni direktor ameriške gimnastične zveze Steve Penny se je znašel v priporu zaradi suma skrivanja in uničenja dokazov v aferi nekdanjega zdravnika ameriške reprezentance Larryja Nassarja, ki so ga zaradi spolne zlorabe ameriških športnic med letoma 1996 in 2005 lani obsodili na 175 let zapora, danes poročajo številne agencije.

V obtožnici sodišča okrožja Walker County v ameriški zvezni državi Teksas je zapisano, da je Penny namerno uničil in skril številne dokumente v zvezi z Nassarjem, v primeru končne razsodbe pa mu grozi od dveh do deset let zapora.

Primer Larryja Nassarja je pretresel mednarodno športno javnost. Nekdanji zdravnik ameriške gimnastične reprezentance in univerze Michigan State je zlorabil več kot 300 mladih ameriških športnic, med njimi so bile telovadke, nogometašice, umetnostne drsalke, rokoborke, navijačice, skakalke v vodo, plesalke in atletinje. Med njegovimi žrtvami so dobitnice olimpijskih naslovov Jordyn Wieber, Aly Raisman, Gabby Douglas in McKayla Maroney.

Značke: gimnastika, zda, afera

Članki iz rubrike