ris, slovenija Svet24.si

Video: Gozdar v slovenski divjini naletel na nekaj...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

STA
STA
0 04.10.2018 18:20:30

Lorenzu zelena zdravniška luč za Tajsko

Španski motociklist Jorge Lorenzo, ki se je poškodoval na prejšnji dirki svetovnega prvenstva elitnega razreda motoGP v Aragoniji, bo lahko dirkal na prihajajoči preizkušnji za VN Tajske. Lorenzo si je zlomil palec na nogi in poškodoval kost v stopalu, a je že dovolj okreval, da bo lahko dirkal v Buriramu.

Ducatijev dirkač sicer še čuti posledice padca v prvem krogu dirke v Aragoniji, ko se je njegov nastop na domačem terenu končal že po nekaj sto metrih.

Zdravniki so mu dovolili nastop, čeprav si je, ko je prišel na Tajsko, pri hoji še vedno pomagal z berglami. A predvsem zato, da bi razbremenil poškodovano stopalo, za vožnjo motorja naj poškodba ne bi predstavljala večjih težav.


"Počutim se dobro. Upam, da bom jutri lahko skočil na motor in da bom imel dovolj moči," je dejal trenutno četrtouvrščeni dirkač v SP, ki za vodilnim rojakom Marcom Marquezom zaostaja 72 točk.

Dovoljenje zdravnikov je dobil tudi njegov rojak Pol Espargaro, ki je konec tedna v Aragoniji s padcem končal že po prostih treningih in si spet poškodoval letos že zlomljeno ključnico, a bo na Tajskem lahko nastopil.

Dirka na Tajskem bo za vse dirkače neznanka, saj bo na dirkališču v Buriramu prvič na sporedu preizkušnja svetovnega prvenstva. V sicer precej zaspano mestece se že zgrinjajo množice navijačev, konec tedna jih pričakujejo več kot 100.000, saj so Tajci z navdušenjem sprejeli možnost ogleda zvezdnikov motociklizma v živo.

Značke: motociklizem, sp

Članki iz rubrike