Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 02.10.2018 17:15:23

Mariborske odbojkarice začenjajo tekmovalno sezono

www.alesfevzer.com
Odbojkarice Nove KBM Branika bodo novo tekmovalno sezono v sredo v dvorani Lukna začele z dvobojem prvega kroga srednjeevropske lige MEVZA proti češki ekipi Olomouca. Predstavniki kluba so danes predstavili svoje cilje, ki ostajajo podobno visoki lanskim - osvojiti obe domači lovoriki ter se še bolj izkazati na mednarodnem prizorišču.

Mariborčanke bodo letos branila dvojno domačo krono in še 16. skušale osvojiti naslov državnih prvakinj. Kot zagotavlja direktor kluba Mitja Koželj, bo po uspešni lanski sezoni tudi ta, ki se začenja, za njih polna izzivov.

Kot je povedal, so okrepili strokovni kader ter ga dopolnili predvsem v smeri dela z mladimi. V klubu so prav tako veseli, da vpis novih mladih igralk vsako leto narašča, kar je velika spodbuda za naprej.

Na članski ravni jim je letos uspelo doseči, da bodo z obema ekipama igrali v čim višjem rangu, to pa pomeni, da bo njihova druga ekipa letos nastopala v 1. B ligi, kar bo po njegovih besedah večji izziv kot prejšnja leta v nižjih ligah.

"Letos se je kar nekaj mlajših igralk priključilo prvi ekipi in ji bodo dali potrebno svežino. To je nujno, saj bomo znova igrali na vseh možnih frontah, kar je za klub in igralke velik zalogaj, zato smo se po tehtnem premisleku in željah stroke odločili za dodatne okrepitve. Že lani se je pokazalo, da je ritem sreda - sobota puščal določene posledice na igralkah," je dejal Koželj.

Mariborsko ekipo je okrepila 20-letna ukrajinsko-azerbajdžanska sprejemalka Anastasia Bezsonova, po osmih letih pa se v Maribor vrača organizatorka igre Karmen Kočar, ki kot najbolj izkušena igralka prevzema tudi kapetanski trak.



Prvi trener tudi v tej sezoni ostaja Samo Miklavc, ki je ponosen, da je na čelu najuspešnejšega ženskega odbojkarskega kluba v Sloveniji, pri tem pa se zaveda odgovornosti, ki ga čaka tudi v tej sezoni.

"Letošnji cilji so enaki, če ne višji od lanskih. Želimo znova osvojiti državno prvenstvo in pokal, se uvrstiti na zaključni turnir lige MEVZA in tam osvojiti enega od prvih treh mest. Prav tako se želimo izkazati v pokalu CEV, kjer nas spet čaka stari nasprotnik - rusko ekipa Krasnojarska," je dejal Miklavc.

Kot je še dodal, se vsi v ekipi zavedajo, kaj jih čaka, zato že od prvega dne trdo trenirajo. Letos so uvedli nekaj sprememb v procesu treninga, saj so kondicijski del opravljali v Draš centru, kjer so lahko hkrati delali z žogo in utežmi, kar je po njegovem dodana vrednost pred novo sezono.

Jedro ekipe po njegovih besedah ostaja podobno lanski, nosilke so stare znanke slovenskih igrišč, tako v klubu kot v reprezentanci, s Saro Najdič, Izo Mlakar in Anito Sobočan na čelu. Ob tem so se jim pridružile nekatere mlade igralke, ki so prišle iz mladinskega pogona in so se po besedah trenerja zelo hitro vključile v sistem dela.

Stara in nova kapetanka Karmen Kočar pred sredino tekmo z Olomoucom pravi, da bo to za njih dober test, saj se na sezono pripravljajo že dva meseca. "Treningi nam gredo dobro, pogoje imamo odlične, zdaj je na nas, da pokažemo na igrišču, česa smo zmožne in kje smo. Zelo se že veselimo tekme in upamo, da nas pride podpreti veliko ljudi," je dejala Kočarjeva.

Značke: odbojka, sta

Članki iz rubrike