mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 03.09.2018 19:59:31

Spolne zlorabe v konjeništvu

vszi
Tožilstvo v nemškem Koblenzu je odprlo preiskavo o obtožbah, da naj bi mlajši član nemške reprezentance v konjeništvu spolno zlorabil več žensk, pred tem pa jih omamil z alkoholom.

Škandal je prišel v javnost le nekaj dni pred začetkom svetovnega prvenstva v ameriškem Tyronu. Glavno vlogo v škandalu naj bi imel neimenovani član nemške reprezentance. Ta naj bi med tekmami opijanil ženske in jih spolno zlorabil, je zapisano v izjavi tožilstva, ki ni razkrilo, ali je to počel sam ali še s kom drugim.


Nemški dnevnik Der Spiegel trdi, da naj bi za škandalom stala skupina nemških konjenikov. Der Spiegel piše, da tožilstvo preiskuje obtožbe neimenovane žrtve med evropskim prvenstvom, ki je potekalo v slovaškem Samorinu.

Vodja nemške zveze za konjeništvo Soenke Lauterbach je potrdil, da je 18-letni reprezentant že dobil 18-mesečno prepoved zaradi sodelovanje v zlorabi. Ob tem je povedal, da se je v nemškem konjeništvu za škandal vedelo, kar je potrdil tudi nekdanji štirikratni olimpijski prvak Ludger Beerbaum. "Predolgo smo si zatiskali oči. Za to so odgovorni starši, trenerji in tisti, ki so na čelu zveze. Vsi bodo morali prevzeti odgovornost. Vse, ki so med turnirji uživali alkohol, bi morali izključiti. Če se je to dogajalo večkrat, bi morali dobiti daljše prepovedi," je dejal za tiskovno agencijo SID.

Članki iz rubrike