bukovec_brigita1 (1) Odkrito.si

Skrivnostna poroka Brigite Bukovec v tujini

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 18. februarja

sanje Petisvet.si

Tako se bolezen najavi v sanjah!

jasmina dominić Svet24.si

Misterij Jasmininega trupla v zamrzovalni skrinji:...

kredarica Svet24.si

Jutro v Portorožu bolj hladno kot na Kredarici

Liam, Miley Cyrsu Najstnica.si

Miley Cyrus delila še več fotografij s poroke

Hans Sigl 1 Njena.si

Gorski zdravnik brezupno zaljubljen

bu
bu
0 03.07.2018 12:30:44

Ta zgodba zvezdnika bejzbola je EPSKA. Upokojil se je leta 2001, star je 55 let, pogodbo pa ima do ... 2035!

vszi
Da, tudi to se lahko zgodi.

V ZDA športni navdušenci, še posebej ljubitelji bejzbola prvega julija praznujejo 'Bonilla Day'. Dan Bobbyja Bonille, ki je v ameriški ligi MLB osvojil naslov prvaka leta 1997 s Florido. 

Kasneje je podpisal pogodbo z New York Mets, kjer je leta 1999 naletel na težave, saj je imel s klubom podpisano še enoletno pogodbo, ki bi mu morala prinesti še okoli 6 milijonov evrov. 

Z agentom in klubom se je dogovoril o zanimivi kupčiji, ki je sicer predvidevala, da Newyorčanom ne bo treba plačati omenjenega zneska, ob upoštevanju nekaterih klavzul (za koga lahko igra in za koga ne) pa se je njegov (super)agent dogovoril, da morajo Metsi šele 10 let po koncu njegove kariere na njegov račun nakazovati denar.

Bonilla se je upokojil dve leti kasneje, torej leta 2001, od 1. julija 2011 pa prejema na leto ček v vrednosti 1,19 milijonov dolarjev. In tako bo vse do leta 2035, ko bo prvega junija dobil še zadnji ček v tej vrednosti.

Kako prepričljiv je moral biti agent in kako neumni so morali biti pri New Yorku pove že dejstvo, da je Bonilla, odkar mu plačujejo dobil nekaj več kot 9 milijonov dolarjev, čaka pa ga še 17 nekaj več kot milijon evrov vrednih čekov.

Kaj veliko mu po koncu kariere ne bo manjkalo, gospod namreč zdaj uživa v domovini, čeke pa bo dobival vse do svojega 72. leta. 

bonilla1
vszi

Članki iz rubrike