Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

STA
STA
0 27.06.2018 11:11:34

V Tarragoni pet novih medalj, telovadci kar s štirimi

www.alesfevzer.com
Slovenski tekmovalci na sredozemskih igrah v Tarragoni so tudi v torek, četrti tekmovalni dan, poskrbeli za medalje. Srebro je dobil rokoborec David Habat, telovadci pa so sredozemski program končali kar s štirimi medaljami: srebrom Tjaše Kysselef in broni Teje Belak, Roka Klavore in Lucije Hribar.

Lepo bero medalj, skupno je zdaj Slovenija po štirih dneh iger pri 16, so danes zrežirali predvsem telovadci na finalih po orodjih, medtem ko je rokoborec Habat že dan prej vedel, da medaljo ima, le v finalu je odločal o njeni žlahtnosti.

Na preskoku sta tekmovali Tjaša Kysselef (13,733) in Teja Belak (13,499) in se obe uvrstili na zmagovalni oder. Kysselefova je bila druga, Belakova tretja, premagala pa ju je le Egipčanka Nancy Taman (13,899).

"Glede na izhodiščne ocene je bilo pričakovano, da bova na stopničkah. Pred igrami nismo pričakovali nič. Po kvalifikacijah pa smo le pričakovali medalje, treba je bilo le poskrbeti za izvedbo. Moj nastop je bil kar v redu, s prvim nisem bila najbolj zadovoljna, je pa bil drugi boljši. Sem zadovoljna in to je bilo največ, kar sem lahko naredila," je tekmovanja opisala srebrna Kysselefova, ki je poudarila, da je na medaljo na SI čakala devet let.

"Tri tedne nisem trenirala zaradi poškodbe, zato sem bila slabo pripravljena. Tale medalja je presenečenje, sem pa malo razočarana, ker sem imela možnosti za zlato, a sem danes padla. A imam toliko težje skoke, da je bilo dovolj za tretje mesto," je dejala Belakova.

Na parterju je zmagal domačin Rayderley Zapata (14,500), drugi je bil Turek Ahmet Onder, tretji pa Klavora (14,133), V tej disciplini je v finalu nastopil tudi Luka Terbovšek in s 13,666 točke zasedel šesto mesto.

"Glede na to, da sem imel pred dvema tednoma še težave s hrbtom, sem zadovoljen. Izbral sem lažjo vajo, ki je bila v tem močnem finalu vseeno konkurenčna. Tu so bili finalisti svetovnega prvenstva in jaz sem super zadovoljen. Prvi sem bil na vrsti, ni bilo kaj taktizirati, ocena je padla, pa sem si mislil, zdaj pa pojdite, če hočete," je po medalji dejal Klavora.


Slovenski gimnastični uspeh pa je dopolnila še Lucija Hribar, ki se je pridružila bronastima sotekmovalcema iz ekipe in medaljo tega leska dobila na dvovišinski bradlji. Z oceno 12,533 je zaostala le za Francozinjo Louise Vanhille in domačinko Paulo Raya.

"To je veliko presenečenje tudi zame, prva medalja, odkar sem članica. Nisem je pričakovala, ker je konkurenca res močna. A naredila sem vajo, druge so 'pokiksale' in mi je uspelo priti med tri," je bila nad medaljo kar presenečena Hribarjeva.

Na konju z ročaji je Sašo Bertoncelj (14,133), branilec zlata z zadnjih iger v Mersinu, tokrat ostal brez medalje, na koncu je bil peti. Zmagal je Francoz Cyril Tomassone (15,033). "Seveda je razočaranje, prišel sem ubranit naslov, konkurenca je bila dobra, prvo mesto je šlo čez 15 točk. Kar bi bilo dosegljivo z dobro vajo, ne pa s takšno. Pri seskoku mi je padla medalja v vodo, a napake so se dogajale že prej. To se mi z redkimi izjemami dogaja že celo sezono in danes je bil samo skupek težav," je svoj nastop ocenil Bertoncelj.

Zvečer pa je Slovenija dobila še eno medaljo, ki si jo je pravzaprav rokoborec David Habat priboril že v ponedeljek, ko se je uvrstil v finale, danes je le odločal o tem, kakšnega leska bo njegovo prvo sredozemsko odličje.

V odločilni tekmi za zlato sta se pomerila Habat in Turek Selahattin Kilicsallayan. V finalu je nekoliko bolje začel njegov tekmec in povedel z 2:0. Habat se je vrnil, izenačil na 2:2, potem pa je bil Turek spet boljši in je vodil s 4:2. Tik pred koncem dvoboja je sicer točko dobil tudi Habat, a je za preobrat zmanjkalo časa in končni izid je bil tako 3:4.

"Nisem razočaran. Dobro sem se boril, dobro sem bil razpoložen pred dvobojem. A delal sem majhne napake, ponavadi jaz narekujem ritem, tokrat pa sem mu prepustil pobudo. Skušal sem preprečiti, da bi dobil preveč točk. Na koncu je bilo tesno. Nisem razočaran, dobil sem srebro zase in za Slovenijo," je takoj po koncu finala skušal strniti misli Habat.

"Celotne igre ocenjujem za dobre. Ne bom se smilil samemu sebi, ker sem bil drugi. Verjetno bi veliko ljudi zamenjalo z mano. Imel sem se dobro na celotnem turnirju, na koncu sem bil drugi. Pa navsezadnje je bilo tesno, če bi me premagal z veliko razliko, bi bilo drugače," je še dejal simpatični Američan s slovenskim potnim listom.

Članki iz rubrike