Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Oste Bakal
Oste Bakal
0 31.05.2018 12:22:57

Prvakinje brez Jane Ludvik padle v Zalogu

Peter Hribar in Tilen Cvetko sta s po dvema zmagama zapečatila usodo Mariborčanov.
Oste Bakal
Prvi finalni tekmi končnice lige Vzajemna 1. SNTL sta postregli s prvim presenečenjem.

Medtem ko je pri moških vse minilo po pričakovanjih, pa je med ženskami Vesna na domačem igrišču v Zalogu premagala Ariggoni, ki brani naslov. Junakinja v domačem taboru je bila Kristina Rahotin Pavič s tremi zmagami. Že v rednem delu sezone so varovanke Bojana Paviča enkrat že premagale branilke naslova, in sicer v gosteh, medtem ko so bile v Zalogu boljše Izolčanke. Tudi pot do finala končnice je bila za obe ekipi podobna, saj je Vesna v dveh tekmah premagala Logatec, Arrigoni pa Kajuh Slovan, kar je napovedovalo enakovreden obračun. Gostje so na prvo tekmo prišle brez prve igralke, izkušene Jane Ludvik, kar se je v njihovi igri še kako poznalo. Po zaslugi Ivane Zere in Kristine Rahotin Pavič se je finalni obračun začel bolj obetavno za domačo ekipo. Gostje je v z dvema zmagama v igro vrnila Lea Paulin, pomembno zmago pa je nato za Založanke dosegla Tjaša Supanič, ki je s 3:1 premagala Mineo Ljuco. Založanke so tako za končni uspeh potrebovale le še eno zmago, zanjo pa je v sedmem dvoboju poskrbela Kristina Rahotin Pavič, ki je brez izgubljenega niza premagala Leo Paulin, aktualno slovensko državno prvakinjo do 21 let in v mladinski konkurenci.

Peter Hribar in Tilen Cvetko z dvema zmagama ter Neven Krković z eno pa so v mariborski dvorani Tabor poskrbeli za pričakovano zmago Krke s 5:2 proti Mariborčanom. Tudi Maribor in Krka sta v rednem delu državnega prvenstva v medsebojnem dvoboju po enkrat zmagala in izgubila, težje delo pa so v polfinalu končnice imeli Mariborčani, ki so Fužinar Interdiskont izločili po dveh zmagah v gosteh. Na drugi strani so štirikratni zaporedni državni prvaki za uvrstitev v finale proti Kemi potrebovali le dve tekmi. Novomeščani so prvo finalno tekmo končnice v Mariboru začeli odlično, saj so Peter Hribar z dvema zmagama, Neven Karković in Tilen Cvetko, ki je v izenačenem dvoboju s 3:2 premagal domačega veterana Gregorja Komca, poskrbeli za vodstvo s 4:0. Matic Slodej, s tremi zmagami junak tretje polfinalne tekme končnice na Ravnah, je nato premagal Tilna Cvetka, v dvoboju veteranov pa je bil Komac s 3:1 boljši od Karkovića. Vse dvome o zmagovalcu je v sedmem dvoboju z zmago nad Piljkom razrešil Cvetko, ki edini ni doživel niti enega poraza.

Povratni tekmi se igrata jutri v Novem mestu oziroma Izoli, morebitni tretji pa v sredo, prav tako na Dolenjskem in Obali.

Prva tekma finala I. SNTL - Vzajemna, moški
ŽNTK Maribor – Krka 2:5
Slodej – Hribar 1:3, Piljak – Karković 0:3, Komac – Cvetko 2:3, Piljak – Hribar 0:3, Slodej – Cvetko 3:0, Komac – Karković 3:1, Piljak – Cvetko 1:3
Prva tekma finala I. SNTL – Vzajemna, ženske
Vesna Zalog – Arrigoni Izola 5:2
Zera – Čokelj 3:1, Pavič Rahotin – Ljuca 3:0, Supanič – Paulin 2:3, Pavič Rahotin – Čokelj 3:0, Zera – Paulin 2:3, Supanič – Ljuca 3:1, Pavič Rahotin – Paulin 3:0

Članki iz rubrike