Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Tako bo potekal sončni mrk, ki je marsikoga prestrašil do kosti Odkrito.si

8. april, 2024 - Mrk, ki prinaša katastrofo?!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

STA
STA
0 30.05.2018 12:56:42

NCAA izbrala Slovenca, ki pa je na pomembnem razpotju

Slovenski olimpijec in plavalec Ljubljane Anže Tavčar, študent ameriške univerze Indiana, je maja prejel posebno štipendijo NCAA Postgraduate Scolarship za posebne dosežke v športu in plavanju, poroča spletna stran Swimming World Magazine. Gre za eno od 174 štipendij, ki jih vsako leto podeli NCAA.

Tavčar je z nagrado "bogatejši" za 7500 dolarjev nepovratnih sredstev, ki jih bo slovenski reprezentant še kako potreboval za nadaljevanje šolanja v ZDA, saj jeseni začenja študij stomatologije.

Tavčar, udeleženec olimpijskih iger v Rio de Janeiru in z 48,88 slovenski rekorder na 100 m prosto, je s študijem in športom v ZDA izstopal v zadnjih štirih letih ter prejel že številne nagrade. "Ta nagrada pa je zame nekaj posebnega, saj so zanjo res potrebni izstopajoči dosežki tako v športu kot šoli. Prijavil sem se, dobil tudi podporo na univerzi, številne reference in res sem zelo vesel. Študij stomatologije, ki ga začenjam, je zelo drag in ta denar mi bo prišel še kako prav," je za STA povedal Tavčar.



V Indiani je že končal študij biologije, obenem pa na nižjih stopnjah tudi psihologijo in tematiko obnašanja živali. "Biologija je seveda na prvem mestu, a v zobozdravstvu mi bo še kako prav prišla tudi psihologija, saj je to vsakdanje delo z ljudmi."

Plavalec, ki bo konec leta dopolnil 24 let, pa je na pomembnem razpotju tudi v športni karieri. "Od februarja praktično nisem treniral, saj je bil zaključek študija zelo naporen. Vem, da bo zahteven tudi študij stomatologije in sam niti ne vem, kako naprej. Okusil sem nastop na olimpijskih igrah, se prebil v širši evropski vrh in zdaj ne bi rad kar tako odnehal. Vsekakor zdaj spet treniram, poleti bom nastopil na kakšnem manjšem mitingu v Kopru ali Kamniku, potem pa se bom odločil, ali sem še dovolj dober in motiviran, da vztrajam, ali pa bom morda končal športno pot."

Članki iz rubrike