sveča Svet24.si

V hudi nesreči pri Jesenicah umrl 25-letni voznik

motorist, bruselj, sredinec Svet24.si

Ujeli predrznega fantoma, ki je policistom vestno ...

1711376183-dsc0361-01-1711376151675 Necenzurirano

Direktorju bolnice so morali podrejeni delati ...

jankovic praznik ljubljane Reporter.si

Poglejte, kdo vse se je prišel poklonit ...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

Jerneja in Marko, Poroka na prvi pogled Njena.si

Je strast med Markom in Jernejo ugasnila?

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
0 14.05.2018 19:26:13

Lepa zmaga nad Hrvati v Kranju

Naša reprezentanca pred začetkom tekme v Kranju.
psno
S tekmo v Kranju je naša moška kegljaška reprezentanca zaključila priprave na svetovno prvenstvo, ki se bo začelo čez teden dni v Romuniji.

Trener Robi Blaha je svoje kandidate še zadnjič zbral v Kranju, kjer so se udeležili otvoritve prenovljenega kegljišča Triglava. V prihodnjih dneh bodo imeli na sporedu še treninge pa različnih koncih Slovenije, da se bodo fantje čim bolj pripravili za svetovno prvenstvo.

V soboto so se naši kandidati pomerili z odgovarjajočo selekcijo Hrvaške. V ekipi je bil poleg peterice, ki se bori za štiri reprezentančne drese, še Janže Lužan, ki pa bo prvenstvo zaradi številnih družinskih težav oziroma bolezni spremljal od doma. V lepem in zanimivem dvoboju je naša reprezentanca slavila zmago proti tradicionalnim tekmecem Hrvatom s 6:2 (3617:3595). Pri naših sta odlikovala predvsem Davor Sobočan s 632 in Franci Velišček s 617 podrtimi keglji, pa tudi preostala četverica ni veliko zaostajala. Pri gostih je bil v ospredju Branko Manev s 638 keglji. Trener Blaha je bil zadovoljen s prikazanim svojih varovancev, obenem pa čuti, da imajo fantje v svojih rokah in nogah ogromno rezerv. Vse to pa bo skušal od njih spraviti na vidik ob pravem času, to je na prvenstvu v Cluju.

Selektorja slovenskih reprezentanc Lado Gobec in Robert Blaha sta medtem določila potnike na posamično svetovno prvenstvo, ki bo od 21. do 26. maja v romunskem Cluju. V ženski konkurenci bodo za tekmovanje posameznic, v sprintu in tandemu na voljo Brigitte Strelec, Anja Forštnarič (Triglav), Eva Sajko (Neunkirchen Avstrija), Petra Bašek (Brest), Irena Mejač (Ljubelj) in Patricija Bizjak (Celje). Moško reprezentanco sestavljajo Franci Velišček (Brest), Matej Lepej (Konstruktor) ter člani Ljubelja Blaž Čerin, Gregor Bajželj in Davor Sobočan. Eden med njimi bo moral ostati doma, saj ima pravico nastopa zgolj četverica igralcev.

Na zadnjem posamičnem svetovnem prvenstvu pred dvema letoma v Novigradu na Hrvaškem je Brigitte Strelec osvojila srebrno odličje v sprintu in bronasto v kombinaciji. Doslej ima Slovenija s posamičnih SP štiri zlate, dve srebrni in osem bronastih kolajn.

Članki iz rubrike