jelena ašič Odkrito.si

Jeleno Aščić pretresla smrti v družini, za pol...

horoskop Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 28. maja

resevanje Svet24.si

VIDEO: Mož-pajek z balkona rešil 4-letnika

evri_denar Svet24.si

Povprečno 242 evrov: finančna uprava bo nekatere...

Hailey Baldwin Najstnica.si

FOTO: Videti je neverjetno

tamara Njena.si

Renatova Tamara prejema nespodobna povabila

tina drnovšček Njena.si

Je bila Tina deležna upravičene kritike?

STA
STA
0 30.04.2018 21:30:35

Slovenci po porazu z Romuni brez pravih možnosti za uvrstitev med 12

Grega Wernig
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v tretjem krogu elitne skupine svetovnega prvenstva v Halmstadu zabeležila poraz, s katerim je bržkone izgubila možnosti, da bi se v nadaljevanju borila za najvišja mesta. S 3:1 jo je premagala Romunija, ki je zmagala prvič na prvenstvu. Edino točko je prispeval Deni Kožul.

Pred dobrim mesecem so Slovenci Romune premagali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na gostovanju so po preobratu zmagali s 3:2. Vodstvo romunske reprezentance je takrat naredilo veliko napako, ker je bolj zaupalo izkušenim igralcem in ne mladim, ki so sovrstnikom iz slovenske reprezentance izredno neugodni tekmeci.

Napake ni ponovilo, da pa so mladi Romuni res prava nočna mora predvsem Darku Jorgiću, se je potrdilo tudi na Švedskem. Jorgić je še tretjič v kratkem času izgubil proti Cristianu Pletei, že pred tem je Bojan Tokić v dvoboju veteranov moral priznati Adrianu Crisanu.

Deni Kožul je tako kot na gostovanju v Romuniji Slovence obdržal v igri, a Pletea očitno ni neugoden le Jorgiću, saj je v nadaljevanju povsem nadigral tudi nerazpoloženega Tokića.

Slovenci, ki so dopoldne premagali Egipt, v nedeljo pa izgubili proti Hongkongu, so najbrž izgubili realne možnosti, da bi se uvrstili med najboljše tri v skupini A in s tem uvrstitev med najboljših 12 reprezentanc na svetu. Za to bi imeli možnosti le, če bi v nadaljevanju prvenstva premagali Švedsko in Nemčijo.

Po treh krogih ima maksimalen izkupiček Nemčija, Hongkong in Švedska ima dve zmagi, Romunija in Slovenija eno, Egipt pa je še brez zmage.

* Izid:
SLOVENIJA - ROMUNIJA 1:3
Bojan Tokić - Adrian Crisan 1:3 (-13, 9, -8, -10)
Darko Jorgić - Cristian Pletea 1:3 (-8, 8, -9, -5)
Deni Kožul - Hunor Szosz 3:1 (-4, 9, 1, 9)
Tokić - Pletea 0:3 (-3, -6, -2).

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike