Anamaria Goltes top najstnica Odkrito.si

Dekle Luke Dončića s to objavo marsikomu vzelo ...

slakonja1 Svet24.si

Novo življenje Klemna Slakonje

vodnar Petisvet.si

3 nebesna znamenja, ki bodo doživela šok!

hrana v smeteh 2 Svet24.si

Hrana z Rdečega križa končala v smetnjaku

meghan Svet24.si

Izjemni pokloni Meghan Markle pokojni tašči

Hailey Baldwin Najstnica.si

Tako je Justinova mama pokazala svojo naklonjenost...

IRIS MULEJ s hcerko_premiera LUIS IN VESOLJCKI Kolosej Njena.si

Hčerka Iris Mulej ima tako modno kopalnico

STA
STA
0 30.04.2018 21:30:35

Slovenci po porazu z Romuni brez pravih možnosti za uvrstitev med 12

Grega Wernig
Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca je v tretjem krogu elitne skupine svetovnega prvenstva v Halmstadu zabeležila poraz, s katerim je bržkone izgubila možnosti, da bi se v nadaljevanju borila za najvišja mesta. S 3:1 jo je premagala Romunija, ki je zmagala prvič na prvenstvu. Edino točko je prispeval Deni Kožul.

Pred dobrim mesecem so Slovenci Romune premagali v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, na gostovanju so po preobratu zmagali s 3:2. Vodstvo romunske reprezentance je takrat naredilo veliko napako, ker je bolj zaupalo izkušenim igralcem in ne mladim, ki so sovrstnikom iz slovenske reprezentance izredno neugodni tekmeci.

Napake ni ponovilo, da pa so mladi Romuni res prava nočna mora predvsem Darku Jorgiću, se je potrdilo tudi na Švedskem. Jorgić je še tretjič v kratkem času izgubil proti Cristianu Pletei, že pred tem je Bojan Tokić v dvoboju veteranov moral priznati Adrianu Crisanu.

Deni Kožul je tako kot na gostovanju v Romuniji Slovence obdržal v igri, a Pletea očitno ni neugoden le Jorgiću, saj je v nadaljevanju povsem nadigral tudi nerazpoloženega Tokića.

Slovenci, ki so dopoldne premagali Egipt, v nedeljo pa izgubili proti Hongkongu, so najbrž izgubili realne možnosti, da bi se uvrstili med najboljše tri v skupini A in s tem uvrstitev med najboljših 12 reprezentanc na svetu. Za to bi imeli možnosti le, če bi v nadaljevanju prvenstva premagali Švedsko in Nemčijo.


Po treh krogih ima maksimalen izkupiček Nemčija, Hongkong in Švedska ima dve zmagi, Romunija in Slovenija eno, Egipt pa je še brez zmage.

* Izid:
SLOVENIJA - ROMUNIJA 1:3
Bojan Tokić - Adrian Crisan 1:3 (-13, 9, -8, -10)
Darko Jorgić - Cristian Pletea 1:3 (-8, 8, -9, -5)
Deni Kožul - Hunor Szosz 3:1 (-4, 9, 1, 9)
Tokić - Pletea 0:3 (-3, -6, -2).

Značke: namizni tenis, sp

Članki iz rubrike