nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Stane Kadunc
Stane Kadunc
1 29.04.2018 21:33:52

Škorja blizu presenečenja

: Nick Škorja je bil zelo blizu velikega presenečenja.
mediaspeed.net
V Donjem Kraljevcu na Hrvaškem je bila na sporedu ena od štirih polfinalni dirk kvalifikacij za EP posameznikov v spidveju.

Že pogled na startno listo nam je dal vedeti, da se nam obeta zelo zanimiva in privlačna dirka, na kateri pa Slovenci nismo mogli imeti prevelikih pričakovanj, predvsem iz razloga, da Škorji in Ivačiču manjkajo mednarodne izkušnje. V rednem delu dirke, kjer je bilo kar nekaj presenečenj, sta največ pokazala oba voznika iz Ukrajine, Loktajev, ki je zbral 13 točk, in Karpov z dvema manj, ki sta se uvrstila v veliki finale. Zato pa je bil ogorčen boj za mesta v vožnji Zadnja priložnost. Odločale so zadnje vožnje vseh voznikov.

V osemnajsti vožnji je do velikega mednarodnega krsta prišel tudi mladi Ljubljančan Jan Pintar, ki je bil na dirki v vlogi rezerve. Zamenjal je Rusa Borodulina, ki je imel en padec, pred zadnjo vožnjo pa je ostal brez motorjev. Jan je odpeljal zelo hrabro, čeprav je imel odlične nasprotnike, Danca Lyaegerja, Rusa Gizatulina in svojega klubskega sotovariša Nicka Škorjo. Danec je v tej vožnji povedel, a ga je Ljubljančan prehitel. V zaključku vožnje pa je Andreas Lyager vendarle prišel do prvega mesta, medtem ko je Rus izpadel iz vseh kombinacij. Škorja je tako izpustil veliko priložnost, da bi se z zmago v tej vožnji uvrstil v vožnjo Zadnja možnost, kar bi bilo veliko presenečenje. Vseeno si Nick zasluži pohvale za odlično in hrabro odpeljano dirko.

Nastope naše drugega predstavnika Matica Ivačiča, ki so ga nekateri proglasili celo za najbolj borbenega voznika, lahko ocenimo kot dobre, a je na koncu vseeno ostal v ozadju, čeprav je zbral lepih pet točk.

Sama dirka na Hrvaškem daje visoka upanja za mladinske dirke, ki čakajo mladega Škorjo. Ta ima 19. maja na sporedu dirko za EP mladincev v Rovnem v Ukrajini, istočasno pa bi moral nastopiti na GP kvalifikacijah (v Žarnovici ali pa v Lonigu). V zadnjih dveh vožnjah v rednem delu dirke pa smo videli še ogorčen boj za preostala tri mesta v predzadnji vožnji večera. To so na koncu potrdili Šved Jonasson, Poljak Woryna in na navdušenje domačih gledalcev Jurica Pavlic.

Zelo zanimiva je bila vožnja Zadnja priložnost, v kateri pa sta si Poljak Woryna in Pavlic na koncu privozila veliki finale. V njem je bil suvereno najboljši Andrij Karpov pred svojim sodržavljanom Aleksandrom Loktajevom, ki je uspešno odbijal vse napade domačina Jurice Pavlica. Kratkih rok pa je ostal Poljak Kacper Woryna, saj so si le prvi trije uvrstili na finale challengerja, ki bo že v soboto v Terenzanu, žal brez slovenske udeležbe.

Po koncu dirke je Nick Škorja dejal: "S samo dirko sem zadovoljen. Škoda, ker sem imel nekaj težav v začetnih vožnjah, saj bi bil rezultat lahko še boljši. Na koncu lahko rečem, da mi je žal, da same dirke nisem še malo podaljšal. Sedaj lahko gledam precej bolj optimistično na nadaljevanje sezone, saj je bil to dober preizkus moje pripravljenosti."

Izidi dirke
1. A. Karpov 11+3
2. A. Loktaev (oba Ukr) 13+2
3. J. Pavlic (Hrv) 10+1
4. K. Woryna (Pol) 9+0
5. T. Jonasson (Šve) 11
6. A. Lyager (Dan) 9
7. K. Poudzuks (Lat) 9
8. K. Buczkowski (Pol) 9
9. D. Gizatulin (Rus) 8
10. N. Škorja 8
11. E. Riss (Nem) 7
12. P. Castagna (Ita) 6

13. M. Ivačič 5

Članki iz rubrike