Rusko veleposlaništvo Svet24.si

Izgnani ruski diplomat naj bi zapustil Slovenijo

433132554_2134136413613298_5685619191041566114_n Svet24.si

Policija prekinila iskanje male Danke v Banjskem ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

nu
nu
5 04.04.2018 11:57:31

ŠOK V MARIBORU: Dopinška afera močno odmeva, sodeloval tudi znani trener!

Krvni doping (fotografija je simbolična).
Arhiv Ekipe
Veliko razkritje mariborskih kriminalistov.

Mariborski kriminalisti so v sklopu dlje časa trajajoče preiskave domnevnega prometa s prepovedanimi poživili danes opravili tri hišne preiskave in pridržali dve osebi. Po poročanju Večera je eden od pridržanih zdravstveni delavec, ki ga sumijo, da je v UKC Maribor kradel preparate za potrebe dopinga, eden od kupcev naj bi bil atletski trener.

Iz mariborske policijske uprave so sporočili, da kriminalistične aktivnosti še potekajo, zato bodo dodatne informacije glede primera posredovali predvidoma v petek, oziroma po zaključku predkazenskega postopka.

Medtem časnik Večer na svoji spletni strani poroča, da so kriminalisti več mesecev izvajali prikrite preiskovalne ukrepe, ker so zdravstvenega delavca Borisa Špesa sumili, da je v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Maribor kradel kemične substance in jih nato na črnem trgu prodajal kot poživilo v športu. Njegov največji odjemalec naj bi bil bil znani trener atletov na dolge proge.


V časniku v nadaljevanju navajajo, da je pri zdravstvenem delavcu, ki dela na pljučnem oddelku mariborske bolnišnice, izvedena hišna preiskava in dodajajo, da je policija izvedla preiskavo tudi pri atletskem trenerju AD Štajerska Maribor Igorju Šalamunu.

Večer navaja neuradne domneve, da naj bi šlo za krvni doping, pri čemer piše, da naj bi trener s preparati "oskrboval rekreativce in tekmovalce, ki so po bližnjici želeli doseči boljše rezultate". Ne časnik ne STA trenerja nista uspela priklicati na javno objavljeni številki mobilnega telefona.

V atletskem klubu AD Štajerska Maribor so za 14. uro danes sklical novinarsko konferenco o tem primeru. Kot so sporočili za STA, so z novico sicer seznanjeni, kriminalisti jih vsaj zaenkrat še niso obiskali, pričakovati pa je sestanek vodstva kluba, ki bo odločal, kakšen bo status njihovega trenerja, če se potrdi pisanje iz časnika, do konca postopka policijskega postopka.

Na UKC Maribor pa so za STA potrdili preiskavo in dodajajo, da bodo glede na ugotovitve preiskave ukrepali skladno z zakonom, več informacij pa v tem trenutku ne morejo razkriti.

Značke: maribor, doping

Članki iz rubrike