Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

ou
ou
6 30.01.2018 17:26:53

Poglejte seznam strogih pravil za ruske športnike v Pjongčangu in še bizarnejši ruski načrt

Reuters
Mednarodni olimpijski komite se je odločil ostro stopiti na prste vsem, ki so kdajkoli ali bi utegnili v prihodnje poseči po dopingu.

Ruski športniki so najbolj na udaru, saj jim je bilo dokazano, da so sistematično uporabljali nedovoljena sredstva. Na prihajajočih zimskih olimpijskih igrah v južnokorejskem Pjongčangu bodo tako lahko nastopili le tisti Rusi, ki nikoli v karieri niso bili povezani z dopingom in čigar vzorci so bili testirani v pooblaščenih laboratorijih. In seveda, ti ruski športniki ne bodo mogli nastopiti pod Rusko zastavo, ampak kot nevtralni posamezniki.

MOK je šel celo tako daleč, da Rusi ne bodo smeli zagrabiti ruske zastave, tudi če jim jo bo nekdo vrgel iz tribune. Pravila so stroga in želijo doseči, da ti športniki ne bi na nikakršen način pokazali svetu, iz katere države prihajajo. Ne bodo smeli izpostavljati državnih simbolov, ne bodo smeli peti himne, pod drobnogledom bodo tudi njihove objave na družbenih omrežjih.



Rusi skratka ne bodo smeli biti Rusi. Niti po naključju.

Čim so ta stroga pravila dosegla javnost, so začeli v Rusiji razmišljati, kako bi vendarle prelisičili MOK. Ruski politik Vitalij Mutko in urednica na televizijii RT Margarita Simonjan sta tako pozvala ruske športnike in navijače, da v Pjongčang odnesejo zastavo pobratene Srbije. Ko se ta obrne na glavo, je namreč nadvse podobna ruski, kar bi lahko bila za Ruse dobra rešitev.

Značke: rusija, pjongčang

Članki iz rubrike