Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

STA
STA
0 29.01.2018 19:40:59

Intervju z vodjo futsalskih tekmovanj Laurentom Morelom: Ponosno lahko rečem, da je vse pripravljeno na EP

futsaleuro2018.si
Evropsko prvenstvo v futsalu je pred vrati. Od torka dalje bodo najboljše evropske ekipe v Stožicah igrale na 11. prvenstvu stare celine. Eden tistih, ki je bdel na potekom organizacije tega EP, je Laurent Morel, vodja futsalskih tekmovanj pri Evropski nogometni zvezi. Pravi, da je doslej vse potekalo brez večjih težav in je vse nared za turnir.

Od kdaj ste v Sloveniji v tem zadnjem obdobju in kakšna so bila vaša opravila v zadnjih dneh?

"Večina Uefinega osebja je sem prišla v torek. Veliko dela smo opravili tako v dvorani, kjer smo postavili novo podlago in uredili medijsko tribuno, kot v turnirskem središču v hotelu. Vse tehnične in druge vaje so se nadaljevale do nedelje, ko so bili na sporedu prvi treningi."

EP v futsalu je le dan oddaljeno. Lahko rečete, da je vse nared, kar zadeva organizacijo in druge vidike turnirja?

"To je peto EP z 12 ekipami. Na prvenstvo smo se že dolgo pripravljali skupaj z Nogometno zvezo Slovenije. Predanost slednje je bila izjemna na vseh ravneh - od promocije dogodka do reševanja težav na samem prizorišču, kjer je bilo veliko pozornosti namenjene podrobnostim. S ponosom lahko rečem, da smo pripravljeni."

Pri organizaciji praktično vsakega dogodka se pojavijo določene težave. Kaj je vam pri organizaciji tega EP povzročalo največ preglavic?

"Imelo smo le nekaj manjših operativnih izzivov, večinoma povezanih z logistiko, toda to je povsem normalno za vsak turnir, rešitve pa so se izkazale za dobre. Priprave so res potekale zelo gladko."

Če si nekdo želi gostiti futsalsko EP, kakšne osnovne zahteve mora izpolnjevati?

"Lahko govorim le z operativnega vidika. V tem pogledu lahko rečem, da mora gostitelj imeti dvorano z najmanj 7000 sedišči in nekaj dobrih hotelov, ki lahko gostijo ekipe in ki so blizu samega prizorišča."

Slovenija oziroma Ljubljana je verjetno izpolnila vse kriterije. Ali je bilo kaj takšnega, na kar ste vi ali Uefa morali opozoriti?



"Slovenija se je kot izvrsten gostitelj izkazala že leta 2012, ko je gostila zaključni turnir nogometnega evropskega prvenstva do 17 let. Slovenija je država z bogato futsalsko tradicijo, pravzaprav ima bogato tradicijo v vseh dvoranskih športih in je brez težav izpolnila vse zahteve in to na najvišji ravni. Zelo smo zadovoljni, kar so vsi vpleteni naredili doslej in se že veselim turnirja."

Kaj kot predstavnik Uefe pričakujete od Eura v Stožicah?

"Upamo, da bodo navijači uživali v futsalskih tekmah najvišje ravni in da bodo s sabo nesli nepozabne izkušnje. Skušamo ustvariti praznično vzdušje, saj je futsalsko okolje tudi zelo družinam prijazno. Želim si, da bi bili navijači tudi del 'showa'. Vsak bi moral priti in si ogledati v živo, zakaj futsalski igralci veljajo za mojstre vragolij z žogo v nogometni družini."

Zadnje EP v Srbiji je poželo precej pohval. Kaj je bilo tisto pozitivno, kar ste s seboj odnesli iz Beograda in kaj meniti, kaj bo tisto, kar bo Slovenija prispevala za še boljša prvenstva v prihodnje?

"Vedno poskušamo dvigati letvico. EP v futsalu bo prvo Uefino tekmovanje v letu 2018. Prepričani smo, da bo dalo pravi, pozitiven ton za nadaljnje dogodke v tem letu. To bi moralo biti izjemno prvenstvo s fantastičnim vzdušjem."

V evropskem futsalu je vedno tako, da so na vrhu ali pri njem Španija, Italija, Rusija, Portugalska ... Kdo se bo po vašem v bližnji prihodnosti pridružil tej futsalski eliti?

"Zadnji dve evropski prvenstvi sta bili polni izenačenih tekem. Tako da verjamemo, da se bo ta trend nadaljeval. Prepričani smo, da bo veliko vznemirjenja in nepozabnih trenutkov."

Kdo pa bo po vašem ob koncu prvenstva stal na stopničkah za zmagovalce? Imate svoje favorite?

"To bi lahko bilo najbolj izenačeno prvenstvo doslej. Zelo težko je karkoli napovedati. Napovem lahko le to, da ne bo manjkalo vznemirljivih trenutkov."

Značke: futsal, ep

Članki iz rubrike