the biggest loser 345 Odkrito.si

Planet TV napravil križ čez šov The Biggest ...

vinnie paul Svet24.si

Zgodaj, prezgodaj se je poslovil slavni bobnar

natalija_gros1 Svet24.si

Natalija Gros pušča preteklost za seboj

Prevale, Štefanov potok Svet24.si

FOTO: Voda zalivala objekte, veter odkrival strehe...

The Tonight Show ariana grande Najstnica.si

Pete Davidson potrdil zaroko z Ariano Grande

profimedia-0034991846 Petisvet

Kdaj nas mrtvi obiščejo v trenutku smrti?

dragic Njena.si

Goran Dragić pokazal drugačno fotografijo

STA
STA
1 11.11.2017 17:01:13

Sijajna Janja Garnbret v šampionskem slogu

Janja Garnbret
Anže Štremfelj
Janja Garnbret je v kvalifikacijah zadnje tekme svetovnega pokala v športnem plezanju v disciplini težavnost uprizorila najbolj prepričljivo predstavo v šampionskem slogu, ki jo je krasil v zadnjih dveh sezonah. Osemnajstletnica je edina preplezala do vrha obe kvalifikacijski smeri. V večernem polfinalu bo nastopilo vsega skupaj deset Slovencev.

Ljubitelji vertikale v moških kvalifikacijah, prvem krogu športno-plezalnega tekmovanja v Kranju, so lahko že v kvalifikacijah spremljali zanimivo dogajanje na umetni steni, čeprav se nihče od tekmovalcev ni dotaknil vrha smeri. Zato pa so vsi ljubitelji tekmovalnega športnega plezanja lahko prišli na svoj račun v ženskih kvalifikacijah, ki jih je suvereno dobila najboljša športna plezalka zadnjih dveh sezon Janja Garnbret.

Garnbretova, ki si je že pred Kranjem, tako kot lani, predčasno zagotovila zmagi v skupnem seštevku svetovnega pokala v težavnosti in kombinaciji, je plezala sproščeno ter se gladko zavihtela na sam vrh obeh smeri. Garnbretova, ki na finale sezone svetovnega pokala prihaja z rekordnimi osmimi zmagami, petimi v težavnosti in tremi v balvanih, v Kranju doslej še ni slavila zmage.

Edini, ki sta bili v kvalifikacijah kos najboljši Slovenki, pa še to le v prvi smeri, sta bili Južnokorejka Jain Kim, ki se je dotaknila vrha ene smeri, v drugi smeri pa so ji priznali gib 35+, ter Belgijka Anak Verhoeven, ki je prav tako vrh smeri osvojila v prvi smeri, v drugi pa pristala na višini 36 za drugo mesto kvalifikacij.

Odlično izhodišče za napad v polfinalu si je priborila s štirimi kranjskimi zmagami najuspešnejša Slovenka Mina Markovič, ki je v kvalifikacijah vpisala četrti dosežek (34+, 35+). V kvalifikacijah se je izkazala tudi kranjska debitantka Urška Repušič z devetim dosežkom kvalifikacij (30+, 21+).

V večernem polfinalu bo nastopilo skupno deset Slovencev, sedem v ženski in trije v moški konkurenci, torej natanko polovica od 20, kolikor Slovencev je bilo na startu kvalifikacij.

Mia Krampl je napredovala s 17. dosežkom kvalifikacij. Vita Lukan in Urška Rakovec sta bili 18., Katja Kadič bo v polfinalu nastopila s 23. dosežkom kvalifikacij.

Tjaša Kalan (29.), Lana Skušek (30.), Veronika Meke (33.), Tjaša Slemenšek (41.) in Kaja Božič (43.) so že končale tekmovanje.

Na umetni steni v dvorani Zlato polje so se v kvalifikacijah težavnosti najprej pomerili najboljši športni plezalci. Moške kvalifikacije je dobil avstrijski as Jakob Schubert, ki mu je kranjsko prizorišče eno izmed ljubših, saj je na njem že dvakrat zmagal v letih 2012 in 2013. Lanski zmagovalec skupnega seštevka Domen Škofic je vpisal drugi dosežek kvalifikacij. V polfinale sta se od Slovencev prebila še Jernej Kruder in Martin Bergant z 12. in 19. dosežkom kvalifikacij.

Preostalih pet Slovencev je že končalo tekmovanje, in sicer Milan Preskar (32.), Anže Peharc, Zan Sudar (oba 46.), Luka Potočar (51.) in Klemen Novak (52.).

Začetek polfinala bo ob 20. uri. V moški konkurenci se bo v polfinalu merilo 27 polfinalistov, v ženski pa 26 polfinalistk. Finale najboljše osmerice v vsaki od konkurenc bo na sporedu v nedeljo z začetkom ob 20. uri.

Članki iz rubrike