Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
05.05.2017 22:39:13
Deli članek:

Ines Maričić in Mark Bortek velika zmagovalca

psno
Tudi odlična predstava Mojmirja Marka Borteka je bila premalo za uspeh Enemona v Litiji.

V minulih dneh se je končal tradicionalni pokal Pivke, ki je letos potekal že enaindvajsetič.

Tudi tokrat se ta najmlajši notranjski kegljaški klub lahko pohvali z izjemno številčno udeležbo. Poleg tega je bil tudi sam turnir zelo kvaliteten. Na svoje so prišli tudi najmlajši igralci in igralke, ki so imeli priložnost tekmovati, najboljši med njimi pa so dobili tudi odličje. Poleg tega so tekmovali tudi rekreativci, slepi in slabovidni, za katere je bila to dobra preizkušnja, saj tudi njih čakajo mednarodna prvenstva.

Pri ženskah je bila tokrat izvrstna konkurenca, ki je bila tudi močno mednarodno obarvana. Sam pokal je sicer ostal v Sloveniji, čeprav je romal v roke trenutno ene najboljših igralk na svetu, Hrvatice Ines Maričić, ki pa že nekaj časa živi pri nas na Koroškem. Simpatična Ines je podrla odličnih 645 kegljev in za devet kegljev premagala svojo reprezentančno kolegico Marijano Liović. Čast Slovenk je reševala Celjanka Anja Kozmus, ki se je uvrstila na tretje mesto. Najboljša domačinka pa je bila na dvaindvajsetem mestu Metka Škoberne.

V moški konkurenci pa je naše reprezentančne kandidate, ki se pripravljajo na svetovno prvenstvo, presenetil član Gorice, sicer pa Mokronajžar (prebivalec Mokronoga), Mark Bortek, ki je slavil pred Stoklasom in Benedikom. Razlike so bile tokrat zelo majhne, saj je Janže Lužan kot četrti zaostal le devet kegljev za zmagovalcem. Veliko in prijetno presenečenje pa je pripravil član drugoligaša Taborske Jame Dejan Jandrlič, ki se je na koncu uvrstil na peto mesto. Med domačini pa je bil z devetim mestom najbolj zadovoljen Vojko Lapanja, ki je podrl zanj odličnih 637 kegljev.

Sam turnir, na katerem so nastopali številni tuji igralci in igralke od Nemčije, Češke pa do Hrvaške, so odlično izpeljali številni člani KK Pivka, ki so od gostov prejeli tudi številne čestitke in pohvale. Zato ni čudno, da je bilo skupno nastopajočih kar 511, kar je zelo impozantna številka.

Izidi – ženske
1. Ines Maričić (Victoria Bamberg-Hrv) 645
2. Marijana Liovič (Istra Poreč-Hrv) 636
3. Anja Kozmus (Celje) 620
4. Carmen Vogel (GH Hausling-Nem) 616
5. Eva Sajko (St. Polten-Slo) 612
Moški
1. Mark Bortek (Gorica) 662
2. Uroš Stoklas (Zerbst-Slo) 657
3. Boris Benedik (Zerbst-Mak) 654
4. Janže Lužan (Calcit) 653
5. Dejan Jandrlič (Taborska Jama) 645

Hrvati bodo odličen test pripravljenosti

Sredi maja se začenjajo svetovna prvenstva v Nemčiji. Najprej bo na sporedu SP za mladince (U-18), še pred njim bo svetovni posamični pokal za dečke in deklice do 14 let posamezno, potem pa bo na sporedu še ekipno člansko prvenstvo. V sklopu priprav se bodo mladinci in mladinke pomerile s Hrvaško v Postojni. Tekme se bodo začele v soboto ob enajstih dopoldne na kegljišču v Športnem parku Postojna. Ekipe bodo nastopile s po šestimi igralci.

V enakem času pa bo pestro tudi v Novi Gorici, kjer bodo ravno tako gostovali Hrvati. Tudi za njih se počasi končujejo priprave. Članske ekipe bodo nastopile s po osmimi igralci. Tako Ladu Gobcu kot Robiju Blahi sta tekmi zelo pomembni.

Galerija