nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 05.05.2017 20:33:34

Slovenske karateistke v boju za bronasto kolajno

Slovenske karateistke v postavi Kaja Budič, Lina Pušnik in Tjaša Ristić se bodo na 52. evropskem prvenstvu za člane in članice, ki poteka v turškem Kocaeliju, v soboto v borbah ekipno pomerile za bronasto kolajno. V boju za tretje mesto, ob 15.40, bodo njihove nasprotnice Francozinje, sicer aktualne svetovne prvakinje.

Na evropskem prvenstvu karateisti in karateistke nastopajo v katah ter športnih borbah, posamezno in ekipno. V Turčiji nastopa 424 tekmovalk in tekmovalcev iz 44 evropskih držav, med njimi tudi osem slovenskih predstavnikov.


Prvi dan evropskega prvenstva, ki se bo končalo v nedeljo, so bile na sporedu kvalifikacije in repasaži vseh posameznih kategorij v katah in športnih borbah. Med slovenskimi tekmovalci je vidnejši rezultat dosegla Kaja Budič, ki osvojila deveto mesto v kategoriji nad 68 kilogramov.

Za slovensko ekipo je bil bolj uspešen drugi tekmovalni dan, ko so potekali boji v ekipnih nastopih v katah in športnih borbah. V športnih borbah so Budičeva, Pušnikova in Ristićeva po vrsti premagale Italijanke (2:1), petouvrščene z zadnjega svetovnega prvenstva, Azerbajdžanke (2:0), lanskoletne evropske prvakinje, in v četrtfinalu še Portugalke (2:1). V polfinalu so se pomerile z Ukrajinkami, ki so zmagale z 2:0.

Značke: karate, sta

Članki iz rubrike