Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
05.11.2016 23:39:45
Deli članek:

Škofjeločani sami na vrhu

Simon Maljevac (BZS)
Balinarji Postojnske jame

Po odigranih dvobojih tretjega kroga balinarske superlige je ostala neporažena zgolj zasedba Lokateks Trate, ki je proti Luki Koper vpisala še tretjo prepričljivo zmago.

V skladu s pričakovanji so branilci naslova iz Škofje Loke tudi v tretjem prvenstvenem krogu vpisali novo zmago. Gostje iz Kopra so se hitro znašli v visokem zaostanku in do prve točke prišli šele po neodločenem rezultatu Simona Možine in Bojana Vidalija v natančnem zbijanju. V igri v krog je domačin Uroš Vehar nanizal 29 točk, v hitrostnem zbijanju je bil z 37 zadetimi kroglami na nivoju Goran Vujanović, ki je v zadnjem delu tekme skupaj s Tadejem Premrujem zabeležil zelo solidnih 34 točk v igri dvojic v krog.

Prvi poraz v sezoni so Hrastu prizadejali Postojnčani, ki so blesteli predvsem v drugem delu dvoboja. Po zmagi Zorana Rednaka proti mlademu reprezentantu Gašperju Povhu v hitrostnem zbijanju so Kobjeglavci povedli s 4:8, nato pa popustili in dovolili domačinom, da v končnico vstopijo z vodstvom 10:8, ki so ga po zaslugi dobre predstave celotnega moštva še povišali.

Ljubljanski Krim se je izkazal z dobro predstavo v balinarski dvorani na Belem Križu in tesno premagal domačo Aikea Anteno. Po zmagi bivšega člana Krima Dejana Korošca proti Karlu Kuzmi v hitrostnem zbijanju s 33:31 so Portorožani povedli z 8:4, a sta nato Žiga Šinkovec in Tone Kosar poskrbela za izenačenje, Žan Sodec in Brane Magerl pa z zmago v štafeti prinesla prednost gostom iz prestolnice. Magerl in Sodec sta bila v zadnjem delu dvoboja uspešna tudi v igri dvojic v krog, zmago Ljubljančanov pa je potrdila trojka.

Do prvega para točk v novi sezoni so v tretjem krogu prišli Sežanci, ki so v domači dvorani premagali Agrochem. Po vodstvu Skale z 10:4 so se gostje vrnili v igro za zmago, a so bili v zelo izenačeni končnici uspešnejši domačini, za katere so bili v zadnjih klasičnih igrah uspešni Robert Dekanj in Simon Požar v igri dvojic ter Gordan Ozbič, ki je v enojki ugnal Žana Kocino.

SUPERLIGA, 3. KROG
Lokateks Trata - Luka Koper 23:3
Postojnska jama - Hrast 16:10
Aikea Antena - Krim 12:14
Skala Sežana - Agrochem 14:12
Vrstni red: Lokateks Trata 6, Hrast, Postojnska jama in Krim 4, Aikea Antena, Agrochem in Skala Sežana 2, Luka Koper 0