Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
04.11.2016 21:37:55
Deli članek:

Aleš Blaž in Nina Modrinjak nova prvaka v kegljaškem sprintu

psno
Z leve: Jernej Pačelat, Anže Bajželj, Aleš Blaž in Primož Pintarič so bili najboljši v moškem sprintu.

V minulih prazničnih dneh se je v Celju končalo DP v sprintu v članski konkurenci.

V izredno številčni in tudi kvalitetni konkurenci smo videli veliko zelo zanimivih in tudi kvalitetni bojev, pa tudi presenečenj je bilo kar veliko. V četrtfinalu smo najprej videli obračun mladih Kranjčanov Jureta Fleischmana in Anžeta Bajžlja, slednji se je prepričljivo uvrstil v polfinale. Zelo suvereno pa je delo opravil izkušeni reprezentant Primož Pintarič, ki je izločil Mariborčana Luka Sajka. V tretjem četrtfinalu pa smo videli presenetljiv par, Goričana Andreja Merklja in člana Ograjce Jerneja Pačelata. Slednji je ravno tako slavil z 2:0 v nizih. V zadnjem dvoboju je sledil še zelo ogorčen dvoboj med Juretom Starmanom iz Calcita in Alešem Blažem iz Konstruktorja. Prvi niz je prepričljivo dobil Starman, v drugem mu je z enako mero vrnil Blaž. Nekdanja soigralca iz šampionskega Triglava sta morala odigrati še dodatne mete. V teh pa je bil Aleš uspešnejši z 18:16.

V prvem polfinalu je bil Pintarič pričakovano prepričljivo boljši od zelo mladega Bajžlja, ki pa je z bronom dosegel svoj daleč največji uspeh. V drugem polfinalu je Jernej Pačelat nudil izvrsten odpor Blažu. Slednji je dobil prvi niz s 93:91, v drugem pa sta bila izenačena na 98. V dodatnem metu je bil s 7:4 uspešnejši Pačelat. Potem sta oba morala vreči še dodatne tri mete, v teh pa je bil z 19:18 uspešnejši Blaž. Kranjčan, ki sedaj nastopa za Konstruktor, pa je po težko izbojevani zmagi v prvem nizu v drugem brez težav opravil s Pintaričem in zasluženo slavil naslov državnega prvaka.

Dekleta pa so svoje prvenstvo izpeljale na kegljišču Kamnika v Športnem parku. Tu je bila konkurenca malce manj številčna kot v Celju, vseeno pa smo videli zelo veliko zanimivih in izenačenih dvobojev. Med domačinkami se je najbolj izkazala Noemi Živkovič, ki pa se je morala za vsako napredovanje zelo potruditi. Že v osmini finala je morala proti klubski soigralki, mladi Tamari Pevec, igrati dodatne mete. V tem dvoboju pa smo videli tudi najboljši niz na celem tekmovanju. Prvi niz se je končal pri 109:108 za Živkovičevo.

Tudi v četrtfinalu je Živkovičeva potrebovala dodatne mete za zmago in to proti najprijetnejšemu presenečenju tekmovanja, domačinki Špeli Hribar. V polfinalu pa se je Noemi Živkovič pomerila z reprezentantko Brigito Strelec. Tudi izkušena igralka Triglava je imela kar dosti dela, da je prišla do kolajne. V osmini finala je po dodatnih metih odpravila klubsko soigralko Nino Blaž. Še bolj napet dvoboj pa je Strelčeva imela za preboj med štiri najboljše igralke z mlado Litijanko Valerijo Kokalj. Tu sta bili potrebni dve seriji dodatnih metov in Brigita jih je dobila s 37:33.

Tudi v polfinalnem obračunu med Živkovičevo in Strelčevo pa smo videli dodatne mete. Ti so prinesli veselje za domače občinstvo, saj je Noemi Živkovič zmagala in si tako zagotovila najmanj srebro, medtem ko se je moral Strelčeva zadovoljiti z bronom. V spodnjem delu žreba pa je bila zelo prepričljiva članica Bresta Nina Modrinjak. Za vstop med osmerico je z 2:0 ugnala Niko Blagovič iz Triglava. Z enakim rezultatom je zmagala tudi proti soigralki Alenki Jakša, v borbi za veliki finale pa se je pomerila z mlado Litijanko Marušo Kokalj. Tudi ta je do polfinala morala v vseh dvobojih metati dodatne mete. V osmini finala je bila bila boljša od sopreimenjakinje Tadeje Kokalj, ki igra za domači Kamnik. Potem je na enak način izločila še eno Kamničanko Tatjano Hace.

V boju za finale pa je bila Belokranjka Nina Modrinjak, ki sicer nastopa za Brest, prepričljivo boljša od Kokaljeve, ki pa je bila s končnim bronom zelo zadovoljna. Tudi v finalu je bila Modrinjakova zelo prepričljiva in po zmagi s 92:83 in 101:91 postala nova državna prvakinja. To je doslej največji uspeh za Črnomaljko, ki že nekaj sezon zelo uspešno igra za Brest iz Cerknice. Tudi domači klub KK Kamnik, organizator prvenstva, ki je tega zelo dobro izpeljal, je bil zelo zadovoljen s srebrom Noemi Živkovič.

psno
Najboljše pri dekletih so bile Noemi Živkovič, Nina Modrinjak, Brigita Strelec in pa Maruša Kokalj.