Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ou
ou
04.11.2016 12:44:46
Deli članek:

ACH Volley želi v Stožicah brez drame potrditi napredovanje

CEV

Odbojkarji ACH Volleyja so v sredo v Nikoziji brez izgubljenega niza slavili na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za uvrstitev v ligo prvakov.

Pred najboljšo slovensko ekipo zadnjega desetletja je v nedeljo še povratna tekma z Omonio, ki se bo začela ob 18. uri v ljubljanski dvorani Stožice. Ljubljanski odbojkarji so v Nikoziji potrdili vlogo favorita, saj so z izjemo druge polovice drugega niza navkljub nekoliko slabšemu sprejemu, ves čas prevladovali na igrišču. Njihova premoč je bila najbolj izrazita v bloku, kjer je s šestimi bloki blestel Jan Kozamernik, in v napadu. S kar 71-odstotno učinkovitostjo se je izkazal korektor Apostolos Armenakis.


Vrata v tretji krog kvalifikacij, kjer jih čaka francoski podprvak Arago de Sete, so za Ljubljančane odprta, vendar bo dobro igro s prve tekme treba potrditi tudi v dvorani Stožice. "Večina igralcev je v Stožicah že igrala in s te strani to ne bi smelo predstavljati nobenih težav. Takoj po tekmi sem igralce opozoril, da je za nami šele polovica opravljenega dela. Tudi v svoji dvorani se bomo morali pokazati v najboljši luči in še enkrat potrditi vlogo favorita. Verjamem, da nam bo to uspelo," je prepričan Kedačič, ki bo verjetno lahko računal tudi na Kovačiča, ki si je na začetku drugega niza poškodoval gleženj.