Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
rp
rp
06.10.2016 11:42:57
Deli članek:

V Ruki z novo zaletno smučino in mrežo

www.fis-ski.com
V Kuusamu je vse pripravljeno za postavitev zaščitne mreže nad skakalnico.

Po petih letih se uvod v skakalni svetovni pokal spet vrača na sever Finske, v Kuusamo ali točneje Ruko. Tekmi bosta 26. in 27. novembra.

Nazadnje se je svetovni pokal blizu arktičnega kroga začel leta 2011. Leto kasneje je bil prvi gostitelj norveški Lillehammer, nato tri leta nemški Klingenthal. Področje, kjer bo tekma, poteka na 493 metrov visoki gori s polnim imenom Fjell/Rukatunturi, Kuusamo pa je okrog 20 kilometrov oddaljeno najbližje mestece s približno 15.000 prebivalci. Področje Ruke sicer poleg skakalnice velikosti HS 142 metrov vključuje tudi 28 smučarskih prog. Konec novembra je za razliko od srednje Evrope precej večja verjetnost, da bo tam že zima in sneg.

Potem ko sta lani zaradi težav z zaletno smučino in vetrom tekmi v Ruki odpadli, so organizatorji storili vse, da se letos to ne bi ponovilo. Dela na objektu so okrepili ter postavili novo zaletno smučino in zaščitno protivetrovno mrežo. Obe pridobitvi bosta prvič testirani 7. oktobra. Celotna investicija v prenovo bo vredna približno milijon evrov.

Priprave na skakalnici se bodo začele že 7. novembra, od 15. novembra pa bodo vse reprezentance tam že lahko trenirale. Vsaj tako ambiciozno načrtujejo finski organizatorji.