Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
04.10.2016 13:23:48
Deli članek:

Tri prebite gume niso zaustavile posadke Premrl-Brešer

sm
Grega Premrl in Gregor Brešer

Grega Premrl je minuli konec tedna tekmoval na 43. Rallyju Croatia, ki velja za eno najodmevnejših avtomobilističnih prireditev pri naših južnih sosedih. Po dobrem letu dni je na sovozniški sedež ponovno sedel Gregor Brešer, s katerim sta v preteklosti že nanizala nekaj zavidljivih rezultatov.

Že v petek se je ekipa Unikatoy racing morala soočiti s težavami. Takoj na startu je posadki odpovedal interfon, po treh prevoženih kilometrih pa še alternator. Posledično je moral Grega avtomobil upravljati brez servo krmiljenja. K sreči so mehaniki prejeli nov alternator in dirkalnik Citroën DS3 R3T ponovno usposobili. Na treh sledečih poizkusih na shakedownu se je Grega lahko prepričal, da je avtomobil nastavljen po meri za spolzke istrske ceste.

V petek popoldne so posadke čakale štiri hitrostne preizkušnje, od tega dve nočni. Na drugi HP sta Grega in Gregor prebila pnevmatiko,  katero sta morala na isti HP tudi zamenjati. Posledično sta izgubila skoraj štiri minute časa. V nadaljevanju sta dosegala odlične čase in zato nestrpno pričakovala sobotni del relija.

A tudi v soboto ni šlo brez težav. Že dopoldne nova prebita pnevmatika, a na srečo tik pred koncem HP. Na popoldanskem delu je posadka še tretjič naletela na prebito pnevmatiko, a sta po prazni uspela prevoziti vseh sedem kilometrov, kolikor jo je ločilo od cilja HP. Kljub temu je šlo po zlu nekaj novih dragocenih minut.

 Končni rezultat je bil glede na obilo težav odličen, Grega pa je dejal, da ga še posebej veseli, da sta z Gregorjem skozi celoten reli pokazala izvrstne čase na hitrostnih preizkušnjah. Posadka Premrl-Brešer je končala na prvem mestu v pokalu FIA ERT Junior, petem v slovenskem državnem prvenstvu, šestem v pokalu FIA ERT 3 ter 14. v generalni razvrstitvi relija.