Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jz
jz
18.08.2016 19:19:17
Deli članek:

Policija preiskuje tudi Slovence

vszi

Po pisanju brazilsklih medijev naj bi bile v ilegalni prodaji na OI v Riu tudi vstopnice, ki so bile namenjen slovenskemu olimpijskemu komiteju. Policija je obiskala tudi slovensko delegacijo v Riu.


V svetu in domovini je odjeknila novica, da so brazilske oblasti zaradi preprodaje vstopnic v olimpijskem parku priprle predsednika Evropskih olimpijskih komitejev in predsednika olimpijskega komiteja Irske Patricka Hickeya. Ko je brazilska policija v Rio de Janeiru zasačila preprodajalca, naj bi ta imel pri sebi tudi vstopnice iz tako imenovane slovenske kvote. V zvezi s tem vodstvo olimpijske reprezentance Slovenije pripravilo izjavo za javnost
»Olimpijski komite Slovenije je pred tremi leti podpisal pogodbo z ameriškim podjetjem Cartan Tours; s tem je le-ta pridobil pravico do prodaje vstopnic na slovenskem področju. Okvirna ocena števila vstopnic, ki jih potrebuje Slovenija, je bila organizatorju iger posredovana pred dvema letoma, natančno število pa Cartan Toursu leto pred igrami. Vse vstopnice, ki jih je OKS potrebovala za sponzorski program, goste in agencijo Kompas je krovna športna organizacija v Sloveniji porabila oziroma jih ima v lasti in posesti. Kako in zakaj so se vstopnice znašle pri preprodajalcih nam ni znano,« so zapisali pri slovenskem olimpijskem komiteju.