Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
18.08.2016 15:15:05
Deli članek:

Šimičeva na start sobotne preizkušnje brez kakšne taktike

Najboljša slovenska triatlonka Mateja Šimic za sobotno olimpijsko preizkušnjo napoveduje taktični obračun najboljših, kar pa zanjo ne bo veljalo. Ljubljančanka ne sodi niti v širši krog favoritinj, tako da bo imela svojo dirko, v kateri bo poskušala pokazati svoj maksimum.

"Od starta do cilja nameravam iti na polno. Že na plavanju bom morala dati vse od sebe. Napovedan je veter, tako da lahko pričakujemo meter visoke valove, kar nam bo otežilo delo. Na kolesu bo tudi veliko odvisno od vremena. Poleg vetra je napovedan dež, tako da bo smrtno nevaren spust, varnost pa bo zagotovo na prvem mestu," napoveduje Ljubljančanka, ki bo na olimpijskih igrah nastopila drugič.

Glavni cilj slovenske triatlonke bo izboljšanje 37. mesta, ki ga je dosegla v Londonu. Progo dobro pozna, saj je na njej lani že tekmovala, pripravljenost pa tudi ni vprašljiva.

"Mislim, da sem v vseh treh disciplinah odlično pripravljena. Za olimpijske igre sem se najprej 14 dni pripravljala v Radovljici, nato 14 dni na Portugalskem, kjer sem opravila največ dela, v Braziliji pa sem že deset dni, v Santosu sem imela odlične pogoje za trening in veliko triatloncev za primerjavo. Za vse je bilo dobro poskrbljeno, zdaj pa moram samo še pokazati, da sem res v dobri formi," je dejala Šimičeva.