Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.08.2016 22:36:56
Deli članek:

Rose prevzel vodstvo pred zadnjimi 18 luknjami

vszi

Pred zadnjim dnevom olimpijskega golf turnirja je v vodstvu Anglež Justin Rose. Udarec za njim je Šved Henrik Stenson, tri za vodilnim pa zaostaja Avstralec Marcus Fraser, ki je vodil po prvih dveh krogih.

Justin Rose (36 let), 12. igralec s svetovne računalniške lestvice, se je v vodstvo prebil z odličnim rezultatom 65 oziroma šestimi udarci pod parom igrišča. Kot edini igralec na turnirju se lahko pohvali, da je dosegel 'eagla', dva udarca pod parom igralnega polja, tako na paru 3, štiri in pet. Na paru pet je to najbolj običajno, za 'eagla' na paru štiri je danes zadel s približno 30 metrov, prvi dan tekmovanja pa je bil maksimalno natančen še na paru tri s takoimenovanim 'hole in one'. Rose je torej na treh luknjah zbral polovico svojega vodstva - 12.

Na zadnjih osemnajstih luknjah mu bo družbo v igralni skupini delal prvi favorit turnirja in najvišjerangirani igralec v Riu de Janeiru ob odsotnosti prvih štirih s svetovne lestvice 40-letni Šved Henrik Stenson. Za tretji krog je potreboval 68 udarcev, tako da je s 66 in 68 najbolj konstanten igralec na turnirju.

Iz dneva v dan pa gre slabše Marcusu Fraserju, ki je v četrtek igral 63, naslednji dan 69, danes pa že 72. Vseeno ima udarec prednosti pred Američanom Bubbo Watsonom, Švedom Davidom Lingmerthom in Argentincem Emilianom Grillom.