Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
08.08.2016 10:08:30
Deli članek:

Slovenska dvojica klonila šele v finalu

Simon Maljevac
Udeleženci turnirja v Pazinu

Močan mednarodni balinarski turnir v Pazinu je prinesel lep uspeh slovenskim balinarjem, saj sta Tadej Premru in Matjaž Progar osvojila odlično drugo mesto.

V konkurenci 72 dvojic so nastopili številni nosilci odličij iz svetovnih in evropskih prvenstev iz Italije. Hrvaške in Črne Gore, zelo številčna pa je bila tudi slovenska zasedba. Že v skupinskih dvobojih in obračunih šestnajstine finala je nekaj favoriziranih dvojic zaključilo svojo pot.

Brez mesta med najboljših šestnajst sta ostali tudi slovenski dvojici Jure Kozjek - Zoran Rednak in Erik Petrič - Anže Petrič ter hrvaška reprezentanta Leo Brnić - Marino Miličević, ki sta ju z visokih 13:2 premagala Gregor Oprešnik in Gregor Sever. Slednja sta svojo pot zaključila v osmini finala, četrtfinale pa je postregel s slovenskim obračunom med dvojicama Dejan Tonejc - Gregor Moličnik in Tadej Premru - Matjaž Progar. Po napetem dvoboju sta slavila Premru in Progar z 10:6, ki ju je zahvaljujoč presenetljivi zmagi nad Alešem Borčnikom in Rolandom Marčeljo v polfinalu čakala hrvaška dvojica Brajković - Cinkopan.

Člana škofjeloške Lokateks Trate sta bila v bitki za finale zelo prepričljiva in slavila s 13:3, medtem ko sta si drugo vozovnico za finale z zmago proti Italijanoma Marcu Ziraldu in Francescu Ferugliu z 11:10 priborila balinarja zagrebškega Zrinjevca Tomislav Kolobarič in Igor Hajsek. Veliki finale sta z vodstvom 6:0 odprla Hrvata, ki sta bila do konca dvoboja bolj zbrana in z zmago s 13:2 prišla do cenjene lovorike, medtem ko sta končno tretje mesto zasedla Ziraldo in Feruglio.