Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
07.08.2016 21:41:30
Deli članek:

Kauzer in Savšek v polfinalu OI

Arsen Perič
Benjamin Savšek

Prvi dan olimpijskih bojev v slalomu na divjih vodah v Rio de Janeiru je bil uspešen za Slovenijo.

Oba slovenska predstavnika sta se uvrstila v torkov polfinale. Med kanuisti je to s skupno četrtim časom uspelo Benjaminu Savšku, med kajakaši pa z 12. Petru Kauzerju.

Savšek je prvo kvalifikacijsko vožnjo končal na sedmem mestu z dvema dotikoma, v drugi pa je popravil uvrstitev in bil skupno četrti. Tako se je zanesljivo prebil med 14-erico polfinalistov. Najhitrejši v kvalifikacijah je bil Nemec Sideris Tasiadis, Savšek je za njim zaostal 2,13 sekunde.

Svoj nastop v torkovem polfinalu pa je potrdil tudi kajakaš Kauzer. V prvi vožnji je bil osmi z enim dotikom, v drugi pa pa je prav tako napravil en dotik, odveslal slabše kot v prvi vožnji, a kljub vsemu je čas iz prvega nastopa zadostoval za 12. mesto.

Med kajakaši tekmuje tudi nekdanji slovenski reprezentant, zdaj pa predstavnik Azerbajdžana, Jure Meglič. Ta je bil v prvi vožnji 14., v drugi pa veslal bolje in si z 11. mestom zagotovil nastop med 15 polfinalisti. Najhitrejši v tej konkurenci je bil Italijan Giovanni de Gennaro. Kauzer je za njim zaostal 4,26 sekunde, Meglič pa 3,85.

Arhiv Svet24
Peter Kauzer