Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ue
ue
14.05.2016 18:15:02
Deli članek:

Kruder v polfinalu premierne tekme v Indiji

vszi

Slovenija bo tudi na premierni tekmi svetovnega pokala športnih plezalcev v indijskem Navi Mumbaiu imela predstavnika v polfinalu. Jernej Kruder se je v polfinale najboljše dvajseterice na četrti tekmi svetovnega pokala v balvanskem plezanju prebil s sedmim izidom kvalifikacij.

V precej izenačenih kvalifikacijah, športni plezalci bi rekli, da so bile smeri preveč lahke, je 25-letni Celjan preplezal vseh pet balvanskih smeri, za kar je potreboval sedem poskusov. Na vrhu moških kvalifikacij je bila trojka, Francoz Jeremy Bonder, Južnokorejec Jongwon Chon in Japonec Kokoro Fudži, ki je prikazala brezhiben izkupiček s petimi osvojenimi vrhovi smeri, preplezanimi v prvem poskusu.

Slovenskemu tekmovalcu je v Indiji na tekmi družbo delala mlajša, 18-letna sestra, Julija Kruder, ki pa je v ženski konkurenci za malenkost zgrešila polfinale. Zasedla je 23. mesto, od naslednjega kroga pa jo je ločil en preplezan vrh. Na svojem računu je na koncu kvalifikacij imela preplezan balvanski vrh od petih. Nobena od tekmovalk v kvalifikacijah ni preplezala vseh petih balvanskih smeri do vrha. Nerešljiva uganka za vse je ostal tretji balvan. Prvo mesto so si razdelile Francozinja Melissa Le Neve ter Japonki Akijo Noguči in Miho Nonaka s štirimi smermi v štirih poskusih.

Začetek polfinala bo v nedeljo ob 6.30, boj za kolajne, moški in ženski finale, v katerega se bo iz vsake od konkurenc uvrstilo po šest tekmovalcev in tekmovalk, pa bo na sporedu ob 13. uri.