Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
fu
fu
14.05.2016 15:31:23
Deli članek:

Hamiltonu »pole position« v Kataloniji

Reuters
Lewis Hamilton

Lewis Hamilton (Mercedes) bo jutrišnjo dirko za VN Španije v Barceloni, sicer peto preizkušnjo sezone svetovnega prvenstva, začel s prvega mesta.

Svetovni prvak je v kvalifikacijah premagal moštvenega sotekmovalca Nemca Nica Rosberga, vodilnega v SP, iz druge vrste bosta začela dirkača Red Bulla.

Rosberg ima po štirih dirkah stoodstotni izkupiček, saj je dobil vse štiri, Hamilton pa ima po nekaj tehničnih težavah za njim že precej zaostanka (100-57). A v kvalifikacijah je bil danes boljši, moštvenega kolega in obenem največjega tekmeca je ugnal za 0,28 sekunde. Za Hamiltona je današnji »pole position« že 52. v karieri.

Na tretje in četrto mesto sta se uvrstila dirkača Red Bulla, Avstralec Daniel Ricciardo in novinec Nizozemec Max Verstappen, ki je po prejšnji dirki v Sočiju v ekipi zamenjal Danila Kvjata, ta se je moral kazensko preseliti v Verstappnovo dosedanjo ekipo Tori Rosso. Rus je prve kvalifikacije za novo ekipo končal na 13. mestu.

Kvalifikacije v Barceloni so se nekoliko slabše od pričakovanj končale za oba Ferrarija, Finec Kimi Räikkönen, s 43 točkami tretji v SP, je bil peti, mesto za njim pa prvi voznik rdečih Nemec Sebastian Vettel.