Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
ku
ku
02.05.2016 08:11:44
Deli članek:

Konjeniki v knežjem mestu

psno

Celjski konjeniški center bo med 12. in 15. majem spet gostil mednarodno tekmovanje v preskakovanju ovir za nacionalne ekipe.

Najprestižnejši tovrstni dogodek šteje kot kvalifikacijski v sklopu serije Furusiyya, vodilnega mednarodnega ekipnega tekmovanja na svetu.

V štirih tekmovalnih dneh bo v Celju 20 tekmovanj. V petek, 13. maja, bo ob 15. uri pokal narodov, dva dni kasneje ob 15. uri pa grand prix, tekmovanje za svetovni pokal.

Letošnje tekmovanje v Celju prvič šteje kot kvalifikacijsko tekmovanje za ekipe v omenjeni vodilni svetovni seriji Furusiyya, obenem pa se bodo lahko tekmovalci na evropsko prvenstvo v Göteborgu 2017.

Na glavnem ekipnem tekmovanju za pokal narodov se bodo pomerile ekipe v sestavi najboljših jahačev iz vsaj 10 držav, med njimi tudi štiričlanska slovenska ekipa v sestavi Tajda Bosio, Hana Bajrovič, Pato Muente, Robert Bombek in kot rezervi Lana Tanko ter Tadej Skaza.

Države, ki se bodo potegovale za pokal narodov v Celju, bodo Avstrija, Luksemburg, Litva, Portugalska, Rusija, Slovenija, Slovaška, Španija, Turčija in Ukrajina.