Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
vu
vu
01.05.2016 20:51:19
Deli članek:

Francozi namerno izgubili, da bi odpotovali v Rio

Profimedia

Francoski vaterpolisti so na kvalifikacijskem turnirju za olimpijske igre namerno izgubili tekmo prvega dela tekmovanja s Kanado in tako v četrtfinalu dobili lažjega tekmeca.

Zaradi nešportne poteze galskih petelinov se je dvignilo ogromno prahu, FINA (mednarodna zveza) je javno obsodila potezo Francozov, razmišljala o sankcijah na njihov račun, na koncu pa je ostalo le pri žuganju s prstom.

"Primer je zaključen, brez nadaljnih posledic," je zapisano v sporočilu FINE za javnost. Odločitev je sprejeta po dodatnih pogovorih s tehničnim komitejem za vaterpolo in disciplinskim ter etičnim komitejem.

Francozi so sporno srečanje s Kanado izgubili s 13:5, zatem pa v četrtfinalu igrali s šibkejšo Nizozemsko, sicer pa bi se pomerili s Španijo. Poraz so opravičevali z dejstvom, da so imeli Kanadčani precej večji motiv za zmago.

V četrtfinalu je Kanada za zadetek izgubila s Španijo in ostala brez uvrstitve v Rio, Francija pa je po izvajanju strelov iz petih metrov odpravila Nizozemce. In se uvrstila na olimpijske igre. Francozi so potem, ko so dosegli cilj, prepričljivo izgubili z Madžarsko in Španijo in na turnirju osvojili končno četrto mesto.