Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
17.04.2016 20:38:14
Deli članek:

Bizjakova presenetljiva prvakinja

psno
Sajkova, Bizjakova in Kozmusova so bile najboljše v kombinaciji.

Na kegljišču KK Kamnik v Kamniku je bilo na sporedu še tretji krog za letošnje DP v kombinaciji za članice. Ta krog je bil tudi istočasno tudi osmina finala za DP med posameznicami.

Že na začetku tekmovanja je nastopila vodilna po dveh nastopih, mlada Celjanka Patricija Bizjak, ki sicer igra za B ligaša Ceršak. Nastop ji je odlično uspel in se je celo spogledovala z rekordom kegljišča. Na koncu je podrla izvrstnih 638 kegljev in si tako praktično zagotovila naslov prvakinje. S tem je prekinila dolgoletno prevlado Celjank na državnih prvenstvih v kombinaciji in tako pripravila veliko presenečenje. Po nastopu je bila malce razočarana, ker je izgubila svoj dvoboj proti Tržičanki Urši Mejač, ki jo je nadigrala za kar 36 kegljev. Slednja, ki je štartala z zadnjega šestnajstega mesta z 602 kegljema, je na koncu prišla na končno deveto mesto.

Lep napad je kasneje uprizorila tudi Celjanka Nada Savič, ki je zbrala točno 600 podrtih kegljev, in se prebila s trinajstega na peto mesto. Več ni bilo možno, saj je dveh nastopih imela že velik zaostanek. V naslednji skupini je nastopila Brigita Strelec, sicer članica Triglava. Nastop je opravila zelo dobro, toda njen zaostanek za Bizjakovo se je močno povečal. Vseeno je ostala je v boju za kolajno, toda morala je počakati še dva pomembna nastopa. Za njo je nastopila reprezentantka Eva Sajko, ki se je kar dolgo mučila, toda na koncu je prišla do 594 kegljev (pet več od Strelčeve) in tako potrdila odličje.

Kot zadnja se je na stezo podala druga po prvem delu Anja Kozmus, ki je imela vse stvari na dlani, a se nikakor ni znašla. S svojimi izkušnjami je vendarle prišla do solidnih 578 kegljev, kar pa je bilo premalo za Sajkovo. Obenem se je izenačila s Strelčevo. Potrebno je bilo pogledati še oba prva nastopa in sešteti rezultate čiščenja. V tem elementu igre pa je bila Kozmusova uspešnejša in na koncu vendarle ujela bron v kombinaciji.

Na koncu je Bizjakova do naslova prvakinje v kombinaciji prišla z veliko prednostjo kar 67 kegljev. Tako je tudi Bizjakova kar naenkrat skočila v krog kandidatk za člansko reprezentanco, ki bo letos močno okrnjena. V njem ne bo, kar se že dlje časa ve, Rade Savič. Poleg nje pa je svojo udeležbo dokončno odpovedala tudi Barbara Fidel, ki je sicer začela trenirati, vendar pa je njena pripravljenost daleč od pričakovanj in taka žal ne more, po njenem mnenju, pošteno tekmovati.

Sedaj nas čakajo le še dvoboji za naslov posamične prvakinje, potem pa priprave za svetovno prvenstvo. Toda zmagovalna trojka je po koncu tekmovanja imela obilo razlogov za proslavljanje, še posebej mlada Bizjakova, ki je sicer tudi neposredno delo aktualnega ženskega selektorja Lada Gobca.

IZIDI DP V KOMBINACIJI ZA ČLANICE
1. Patricija Bizjak (Ceršak) 1856
2. Eva Sajko (Celje) 1789
3. Anja Kozmus (Celje) 1774
4. Brigita Strelec (Triglav) 1774
5. Nada Savič (Celje) 1723
6. Irena Mejač (Ljubelj)1714
7. Tina Ugrin (Izola) 1708
8. Nina Modrinjak (Brest) 1705
9. Urša Mejač (Ljubelj) 1698
10. Jožica Šeško (Celje) 1693