Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
Stane Kadunc
Stane Kadunc
17.04.2016 20:12:03
Deli članek:

Timi Jurančič vzdržal napade

psno
Lužan, Jurančič in Starman (z leve), najboljši med moškimi v kombinaciji.

Finalni del letošnjega državnega prvenstva v kombinaciji in posamezno v moški konkurenci je bil zaupan drugoligaškemu KK Krka iz Novega Mesta, ki je odlično pripravil prvenstvo na kegljišču Portoval.

Pričakovali smo zanimiv tretji nastop v prvenstvu za kombinacijo, saj so bile razlike zelo majhne. Za izvrsten uvod je poskrbel vodilni po dveh nastopih, Mariborčan Timi Jurančič. Čeprav je to kegljišču za njega, kakor je bilo tudi praktično za vse preostale nastopajoče, nepoznano, se je na njem zelo hitro dobro znašel in zelo zanesljivo in odlično prišel do konca nastopa, v katerem je zbral za to kegljišče odličnih 641 podrtih kegljev. S tem je zasledovalcem postavil zelo visoko normo, če ga bi želeli prehiteti.

V naslednji skupini štirih igralcev je z neverjetno lahkotnostjo do odličnega rezultata prišel Damjan Hafnar, ki se je zaustavil pri izvrstnih 654 podrtih kegljih, kar je pomenilo, da bo naredil velik premik po lestvici navzgor, saj je prvi del končal na skromnem dvanajstem mestu. Ob Hafnarju pa je odličen nastop presenetljivo uspel tudi članu Konstruktorja Robertu Ribiču, ki je bil po prvem delu še mesto nižje. Tokrat je zbral le devet kegljev manj. Na koncu se je izpostavilo, da sta bila to tudi najboljša rezultata na tem kegljišču. Ribič se je na koncu povzpel kar na šesto mesto, s katerem je le še podkrepil presenetljiv odličen nastop in potrdil, da je v pravkar minuli sezoni med vsemi igralci med elito naredil daleč največji preskok v kvaliteti. Kranjčan oziroma Stražišan Damjan Hafnar, ki sicer igra za kamniški Calcit, pa je potem šel v čakalnico, ali mu bo dober nastop vendarle prinesel odličje v kombinaciji ali ne.

V naslednji seriji štirih igralcev je bil zelo razpoložen Janže Lužan, ki je nastop zaokrožil pri 639 kegljih, kar je bilo dovolj, da je za sedem kegljev prehitel Hafnarja, medtem ko je bil Jurančič za njega nedosegljiv. Cerkničan Lepej je kljub dobremu rezultatu (634) zaostal za Hafnarjem.

V zadnji četverici je bil razpoložen le Jure Starman. Nekaj časa je celo kazalo, da tudi Jurančič zanj ni nedosegljiv, toda v napeti končnici so pri njem igrali tudi živci. Svoj nastop je zaključil pri 634 podrtih kegljih, kar je bilo dovolj, da je za pet kegljev prehitel svojega klubskega soigralca Hafnarja in prišel do brona. Za Lužanom in srebrom je zaostal le za dva keglja.

Prvenstvo se je nadaljevalo še za posameznike. Na steze so stopili tudi kandidati za člansko reprezentanco, katere je seveda spremljal selektor Robi Blaha. Med njimi velja omeniti Ljubljančana Primoža Pintariča, ki je na tretji stezi odigral odličen niz, ki je na noge dvignil tudi številno občinstvo. Pintarič je na polno podrl kar 113 kegljev. v igri na čiščenju pa jih je dodal še neverjetnih 88 in na semaforju se je izpisala številka 201. To pa je rezultat, ki se le redko vidi na kegljiščih širom po Evropi.

IZIDI DP V KOMBINACIJI
1.Timi Jurančič (Konstruktor) 1902
2. Janže Lužan (Triglav) 1887
3. Jure Starman (Kamnik) 1885
4. Damjan Hafnar (Kamnik) 1880
5. Matej Lepej (Brest) 1877
6. Robert Ribič (Konstruktor) 1863
7. Jure Mejač (Ljubelj) 1854
8. Blaž Čerin (Ljubelj) 1847
9. Sandi Sajko (Triglav) 1845
10. Davor Sobočan (Triglav) 1845