Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
nu
nu
30.03.2016 19:03:47
Deli članek:

Da bi zaščitili otroke, igralci nad lastne razgrete navijače!

V angleški ragbi ligi je prišlo do izgredov na tribunah, pri tem pa so nevsakdanjo vlogo odigrali igralci ene od ekip.

Merila sta se Huddersfiled in Salford, tekma pa bi za mednarodno javnost ostala povsem nepomembna, če ne bi prišlo do sila nenavadnih dogodkov. Domača ekipa je izgubljala in izgubila, navijači pa so na tribunah povzročali izgrede, kakršnih ta šport v Angliji ni ravno vajen. In kdo jih je umiril? Ragbi je pač ragbi, drugačen od drugih športov. 

Ko se je izgredniška gruča preveč približala skupini otrok in žensk na sosednji tribuni, varnostniki pa so bitko izgubljali, so v akcijo stopili kar igralci domače ekipe. Da, tiste ekipe, za katero so nasilni navijači navijali. Posebej pogumni novozelandski (kaj pa drugega) reprezentant Male Sa'u je s seboj vzel skupino soigralcev, podali so se na tribuno in se soočili z razgrajači.

Izrednim "varnostnikom" je bilo povsem vseeno, da je večina omenjenih otrok navijala za gostujočo ekipo, svoje navijače so prijeli zelo ostro in jih tudi uspeli umiriti. "Zanimalo nas je le to, da je bila ogrožena varnost, morda celo življenja. Morali smo posredovati," je od tem dejal eden od junakov, angleški reprezentant Jermaine McGillvary.