Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
13.03.2016 18:30:43
Deli članek:

Mamunovi še tri prva in eno tretje mesto na MTM turnirju

STA

Rusinja Margarita Mamun je po sobotni zmagi v mnogoboju na 29. MTM turnirju v ritmični gimnastiki danes v finalih s posameznimi rekviziti zbrala še tri prva in eno tretje mesto. V finalu je trikrat nastopila tudi Slovenka Aja Jerman Bukavec, ki je bila enkrat sedma in dvakrat osma.

Mamunova je na prvem mestu končala že s prvim rekvizitom - obročem. Za zmago je prejela oceno 19,000. Druga je bila Belorusinja Melitina Staniouta, tretja Izraelka Linoy Ashram. Aja Jerman je končala na osmem mestu (15,200).

Z žogo je bila najboljša Staniouta (18,550), druga je bila Španka Carolina Rodriguez, tretji pa Avstrijka Nicol Ruprecht in Mamunova. Jermanova je osvojila sedmo mesto (15,200).

Drugo zlato kolajno je Mamunova osvojila s kiji, ko je prejela ocena 18,400. Drugo mesto je šlo Staniouti, tretje Ruprechtovi. Slovenija s tem rekvizitom ni imela finalistke.

Mamunova je za konec prvo mesto osvojila s trakom (19,100). Za njo sta končali Staniouta in Ashramova, Jermanova je bila še enkrat osma (14,250).

STA

"Zelo sem vesela, da sem prišla v finale, da sem lahko tekmovala s tako dobrimi puncami. Že lahko tekmujem z njimi. Čeprav sem bolj zadovoljna s sobotni nastopi. Je pa to zelo lepa popotnica za naprej in sem res ponosna nase, da mi je uspelo. Danes se mi je kakšna napaka prikradla tudi zaradi utrujenosti in malo treme. Sem zadovoljna. Verjamem, da bom napake odpravila, niso nič groznega," je povedala Jerman Bukovčeva, ki je izpostavila, da je poseben občutek tekmovati pred domačimi navijači, ki so vsa dekleta lepo vzpodbujali.

Med mladinkami je med prvo trojico štirikrat končala Aleksandra Podgoršek. Druga je bila s kiji, tretja pa z žogo, kolebnico in obročem. Ana Kragulj je z žogo in obročem osvojila osmo mesto, Lara Pikovnik pa osmo mesto s kolebnico.

Turnir MTM Narodni dom, to je sicer prvo večje mednarodno tekmovanje v novi dvorani na Viču odkar je odprta, se je začelo v soboto z mnogobojem. Najboljša je bila Rusinja Margarita Mamun - že takrat najboljša z vsemi štirimi rekviziti -, druga je bila Belorusinja Melitina Staniouta, tretja pa Izraelka Linoy Ashram. Poleg omenjene trojice je ljubljanska prestolnica gostila še tri ritmičarke, ki bodo letos nastopile na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, in sicer Španko Carolino Rodriguez, Belorusinjo Katsirayina Halkina in Avstrijka Nicole Ruprecht. Najboljša Slovenka v soboto je bila Aja Jerman na osmem mestu.

Prireditelj Klub za ritmično gimnastiko Narodni dom Ljubljana bo prihodnje leto gostil jubilejni 30. turnir MTM. Za zdaj še ni želel razkriti, kaj pripravlja, je pa namignil, da je letošnji turnir generalka za tistega leta 2017.