Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
STA
STA
11.03.2016 18:51:07
Deli članek:

Podlunšek se je znebil treme. Za vse večne čase!

redbullairrace.com

Slovenski pilot Peter Podlunšek je na svoji prvi tekmi v razredu master svetovnega prvenstva Red Bull Air Race v kvalifikacijah Abu Dabija osvojil 13. mesto. Najhitrejši čas v kvalifikacijah je zabeležil podprvak lanskoletne sezone Avstralec Matt Hall s časom 58,079 sekunde.

Podlunšek je svoj prvi kvalifikacijski dan končal na skupnem 13. mestu. Nikakor ne nesrečnem, saj bi brez kazenskih sekund dosegel za novinca zavidljiv čas, nad njegovim nastopom pa je bil navdušen tudi novi strokovni komentator prvenstva Paul Bohnomme.

"Z nastopom na svoji prvi kvalifikacijski tekmi sem relativno zadovoljen, sploh zato, ker je bil to moj prvi tovrstni nastop. Moj neto čas je bil odličen, brez dveh sekund časovnega pribitka bi se končalo dosti bolje. Napake, ki sem je v drugem krogu kvalifikacij napravil v 13. vratih, sploh nisem opazil, vse je bilo strašno hitro, zgodilo pa se je v delu, kjer so kamere - te so pokazale, da je bil nagib kril več kot 10-odstoten in temu ni mogoče oporekati. Letenje samo je bilo koordinirano, gladko in tekoče, kot rečemo, na progi pa sem se počutil zelo domače. Trema seveda dela svoje, a prepričan sem, da sem se je danes otresel za vse večne čase. Jutrišnje dirke se neizmerno veselim," je povedal Peter Podlunšek.