Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
jč
22.02.2016 18:46:40
Deli članek:

Nemke tudi pri ženskah

Reuters

Osem najboljših evropskih ekip v dvoranski izvedbi hokeja na travi se je udarilo v beloruskem Minsku in tudi tokrat so se karte dobro premešale.

V finale se je namreč ob nemškem Düsseldorfu presenetljivo uvrstila še ekipa španskih prvakinj Club campo de Madrid. Španke so bile precej enakovredne nasprotnice varovank nemškega trenerja Nicolaia Sussenburgerja, a so na koncu le morale priznati premoč Nemkam, ki so zadele v šesti minuti iz igre in v 35. minuti iz kazenskega strela. Ta kakovostni razred zapuščata ekipi iz Litve in Ukrajine in se selita v drugi kakovostni razred Trophy, ki se je potegoval za napredovanje v hokejski raj na Škotskem.

Tamkajšnji Dundee je bil organizator turnirja, ki je bil za slovenske ljubitelje hokeja na travi še posebej zanimiv. Turnirja se je namreč udeležila zagrebška Mladost, v njenih vrstah pa igra najboljša slovenska hokejistka na travi Petra Dervarič. Prav Petra je na zadnjem srečanju proti domači ekipi Wanderers dosegla dva zadetka, kar pa je bilo premalo za odmevnejši rezultat. V tej skupini se napredovanja veselijo dekleta švicarskega Rotweis Wettingena in belgijskega Royal Pingouin HC, medtem ko sta v najnižji razred izpadla  omenjena Mladost in Ards Ladies HC iz Severne Irske.