Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
sm
sm
09.02.2016 10:08:48
Deli članek:

Trojica že na zaključnem turnirju

sm
Nikola Đorđević (BK Antena Portorož)

Balinarji Lokateks Trate, Aikea Antene Portorož in Luke Koper so si tri kroge pred koncem že zagotovili mesto na zaključnem turnirju za naslov prvaka.

Vodilni Škofjeločani so obračun proti Agrochemu vzeli sila resno in uvodni del dvoboja zaključili z maksimalnim vodstvom. Še največ dela je imel Damjan Sofronievski, ki je v igri v krog s 26:24 ugnal Simona Nabergoja, medtem ko so bili v preostalih treh klasičnih igrah domačini suvereni. Za nekaj veselja v gostujočem taboru sta z zmagama v tehničnih disciplinah poskrbela Mitja Kobal in Igor Jakopič, a je Tadej Premru hitro zaustavil nalet Šempetrcev, ki do konca dvoboja niso bili več konkurenčni.

Portorožani so proti Skali, ki je med tednom v vnaprej odigranem dvoboju 12. kroga v domači dvorani ugnala Agrochem, potrdili, da nekateri zadnji porazi niso pustili hujših posledic. Po uvodnem vodstvu z 8:0 balinarji Aikea Antene niso popuščali in so z zmagama Nikole Đorđevića in Marka Škerjanca v hitrostnem zbijanju pobegnili na 12:0, domače slavje pa je že po polovici dvoboja s točkama v natančnem zbijanju potrdil Robert Kontič

Ker so Košanci že nekaj časa v sila težavnem položaju v boju za obstanek, je bil domači dvoboj proti Koprčanom še toliko bolj pomemben. Začetno prednost s 6:2 je z zmago v hitrostnem zbijanju povišal Aljoša Morelj, za obetavnejši vstop v končnico dvoboja pa je z zmago v natančnem zbijanju poskrbel veteran Ivan Urh. Nerazpoloženi gostje se niso uspeli vrniti v igro za zmago, saj so v zadnjih klasičnih igrah osvojili le štiri točke, s katerimi so le malce ublažili poraz.

Kobjeglavci so v sežanski balinarski dvorani proti Krimovcem lovili točke v boju za četrto mesto in bili pri tem uspešni. V igri v krog je bil z 28 točkami razigran Marko Švara, medtem ko sta svoje delo v tekaških disciplinah v skladu s pričakovanji opravila Matija Povh in Borut Margon ter s tem Hrastu olajšala pot do gladke zmage.

Superliga, 11. krog
Aikea Antena Portorož - Skala 22:4
Košana - Luka Koper 16:10
Hrast - Krim 18:8
Lokateks Trata - Agrochem DU Šempeter 22:4
Vrstni red: Lokateks Trata 19, Aikea Antena Portorož in Luka Koper 15, Hrast in Skala (+1) 10, Agrochem DU Šempeter (+1) 8, Krim 7, Košana 6