Ekipa
© 2024 Salomon d.o.o. Vse pravice pridržane
bk
bk
08.02.2016 12:03:10
Deli članek:

Izgubil Superbowl, a postal največji junak

Thomas Davis je največjo tekmo v ameriškem nogometu odigral s hudo poškodovano roko.

Linebacker Caroline Panthersov Thomas Davis, ki je ponoči z 10:24 na Superbowlu izgubila proti Denver Broncosom, je po porazu, ki mu je strl srce, na instagramu objavil fotografijo, ki jemlje dih.

V finalu NFC pred dvema tednoma je namreč utrpel hud zlom roke, zaradi katere je moral prestati operacijo, vendar pa ga ta poškodba ni zaustavila, da ne bi sodeloval na nedeljskem spektaklu.

Šele po tej tekmi pa je z javnostjo delil, s kakšno desnico je resnično igral. Z operacijo so mu v to kirurgi vstavili železno ploščico in 11 vijakov, ki je kosti držala skupaj, rano so mu zašili s kar 40 šivi.

Reuters

Ob objavi fotografije je Thomas Davis zapisal: "Pri tej fotografiji ne gre zame ali za to, da bi pokazal, kako sem močen. Prav tako ne gre zato, da bi moral pojasniti, za kaj gre pri meni ali pri moji poškodbi. Naša ekipa zdravnikov in trenerjev se je resnično izkazala, da sem sploh dobil priložnost, da sem se lahko vrnil na igrišče. Ta fotografija je namenjena zgolj temu, da pokažem, kako veliko ljubezni čutim do mojih bratov in organizacije Pantersov. Hvala za vso vašo podporo."